header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Evenementen kalender
januari 2015
Z M D W D V Z
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

In Nije Dei Logementen - Idsegahuizum

 
Bungalow, vakantiehuisBungalow, vakantiehuis

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Bungalow, vakantiehuis In Nije Dei Logementen in Idsegahuizum Eerste extra afbeelding van Bungalow, vakantiehuis In Nije Dei Logementen in Idsegahuizum Hartelijk welkom in IN NIJE DEI in Skuzum.
De naam is Fries en betekent EEN NIEUWE DAG. Skuzum vindt u trouwens niet op de gewone kaart, het is de (eveneens Friese) naam van Idsegahuizum en dat is weer één van de 27 dorpen van de gemeente Wûnseradiel -- en vanaf 1 januari 2011 één van de 69 woonkernen van de nieuwe gemeente Zuid-West Friesland.

De boerderij

In Nije Dei is een boerderij op de terp van Idsegahuizum en stamt waarschijnlijk uit de achttiende eeuw. Het dorp, een onderdeel van de gemeente Wûnseradiel, ligt pakweg 800 meter ten zuiden van Makkum aan de dijk langs het IJsselmeer. Aan de andere kant van de dijk is niet het water van de voormalige Zuiderzee te zien, maar een vogelreservaat, Kooiwaard. Dat strekt zich ongeveer vier kilometer lang uit, tot aan het dorp Gaast. Tussen Idsegahuizum en de dijk bevindt zich één van de grootste winter-fouragegebieden van de brandgans van West-Europa.

Binnen zijn aan twee kanten comfortabele logementen gebouwd.
Twee daarvan waren vroeger de stal, waar de koeien tussen de handelsschutten stonden en de gruppe ervoor zorgde dat de resultaten van etensverwerking op een soepele manier naar de gierput werden afgevoerd. Om geen calamiteiten te veroorzaken zijn 15.000 pannen van het dak gehaald. Het dak onder het vierkant [de hoofdconstructie van 40 cm dikke palen] is vervolgens rechtgetrokken. Door middel van nieuwe houten spanten en gordingen zal doorzakken voortaan uit den boze zijn. Daarna is het dak voorzien van dampwerende folie en zijn de pannen er weer opgelegd. Pannen, dampwerende folie, het dikke rietdek, een tempexlaag en gips zorgen ervoor dat het dak meer dan voldoende is geïsoleerd.

Logementen

Mune
Ko
Boppe
Hus
Alle logementen komen uit op de deel, waar genoeg ruimte is om [kostbare] fietsen te stallen. Elk logement heeft voorts een eigen uitgang naar buiten via openslaande deuren.
De logementen van In Nije Dei zijn van alle gemakken voorzien.
Kinderbedjes, kinderstoelen, barbecues, extra bedden, fietsen ..... alles is er.

Met uitzondering van Boppe heeft elk logement een eigen terras.
Om te voorkomen dat kinderen de straat op kunnen rennen staat er om het terras van Hûs een hek.
Voor Mûne en Ko ligt één grote bestrating, die grenst aan de tuin. Er is geen afscheiding, maar onze gasten hebben daar in het verleden nooit een punt van gemaakt. Sterker: men vindt het doorgaans gezellig.
Logement Boppe heeft een loggia, waar het 's morgens uitstekend ontbijten is.
Een terras ameublement met voldoende stoelen staat ter beschikking van de gasten. En een fel schijnende zon is ook geen probleem: de standaard staat op het terras en de enorme parasol ergens op de deel of in het Bûtenhusriehok.
Met mooi weer kunt u buiten tot laat in de avond toeven.
Wie daarbij een gezellig vuurtje wil maken, pakt één van de vuurkorven en wat hout uit de schuur. En het zit in de prijs! Wij hebben geprobeerd u tijdens uw vakantie niet mis te laten grijpen. Natuurlijk hebben we daarbij iets vergeten, dat kan niet anders. U zou ons een groot plezier doen wanneer u ons meldt wát we vergeten zijn. Dan kunnen we het plezier van volgende gasten (misschien u wel?) verder vergroten. En per slot van rekening willen we onze slogan 'Comfortabel verblijven in een antieke boerderij' waarmaken.
Tweede extra afbeelding van Bungalow, vakantiehuis In Nije Dei Logementen in Idsegahuizum
Derde extra afbeelding van Bungalow, vakantiehuis In Nije Dei Logementen in Idsegahuizum

Eigenschappen

KindvriendelijkKindvriendelijk
RustigRustig
Groepen toegestaanGroepen toegestaan
Gratis parkerenGratis parkeren

Eropuit In Eigen Land prijs 2014-2015

Vindt u dit de leukste of beste accommodatie? Stem dan nu op deze accommodatie en maak kans op leuke prijzen.
Wie weet krijgt deze accommodatie dankzij u de Eropuit In Eigen Land prijs 2014-2015!


Contactgegevens en locatie

Dorpsweg 2
8755 JH  Idsegahuizum
sitemap  disclaimer   gebruiker aanmelden