header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Eropuit In Eigen Land op bezoek bij Belevingspark CactusOase in Ruurlo

ImageTijdens een driedaags verblijf in TopParken Residence Lichtenvoorde brengen we een bezoek aan Belevingspark CactusOase in Ruurlo.
Een groot kassencomplex duikt voor ons op als we aan komen rijden.
En dan…… stap je in een uniek stukje woestijn met 2500 verschillende soorten cactussen tussen mooi aangelegde slingerpaden die ook rolstoelvriendelijk zijn.
De uit de hand gelopen hobby van Bert en Anny van der Meer is uitgegroeid tot een prachtig activiteit-uitje voor jong en oud.
Je kijkt je ogen uit. Dit is echt een wondere wereld, zo mooi en indrukwekkend!!

ImageMidden in de kas staat een enorme cactuspiramide van circa 4 meter hoog met daar onder een grafkamer waar je ook in kunt.
Behalve de vele cactussen is er ook een gedeelte ingericht door de Historische Vereniging Ruurlo met een permanente tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen en gebruiksvoorwerpen.
Ook zijn er een oude schoenmakerij, een modelspoorbaan, een vogeltuin, een winkeltje met leuke cactus hebbedingetjes en producten van de Aloë Vera en overal leuke zithoekjes.ImageEr is een Indian Art Gallery met kleurrijke indianenschilderijen van Jeroen Vogtschmidt en een galerie met het werk van Veronica van Koningsbrugge.
Voor de kinderen zijn er speurtochten, een grote kinderverkleedhoek met speelgoed en een knutselgedeelte.
Verder zijn er veel leuke arrangementen en workshops, geschikt voor groepen, familiedag en spannende kinderfeestjes, vriendinnendag/vriendendag en fotoshoots.Belevingspark Cactusoase in RuurloIn de maand mei staan de meeste cactussen in bloei en is de hele kas één grote bloemenzee.
Cactus Oase ligt aan fietsknooppunt 69-70, is een rustpunt en oplaadpunt, dus als u een dagje gaat fietsen in de Achterhoek stap dan zeker hier even af en kom tot rust in deze oase….
Deze activiteit is zeker aan te bevelen, wat hebben wij genoten…..
Met dank aan de gastvrijheid van Bert en Anny Cactus.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl