header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Opening Landgoedkeuken van Heerlijkheid Mariënwaerdt

landgoed Marienwaerdt in BeesdDeze zomer kondigde de familie Van Verschuer aan dat ze hun prachtige landgoed ook buiten de grenzen van hun akkers, bossen en weides willen delen. Met het openen van de Landgoedkeuken op de Korte Jansstraat 5 in Utrecht brengen ze het landgoed en daarmee het buitenleven naar de binnenstad.

In het monumentale pand, in de schaduw van de Domtoren, is hard gewerkt aan een kopie van de keuken in het Grote Huis op het landgoed. Door de houten lambrisering, het oude servies in een grote keukenkast en de warme kleuren voel je de sfeer van weleer. En door het uitgebreide assortiment aan landgoed-delicatessen voel je dat niet alleen, maar proef je het ook.

De Landgoedkeuken is dagelijks vanaf 8 uur open voor ontbijt, lunch en borrel. Op donderdagavond (koopavond) kan er ook worden aangeschoven voor het diner. Op het menu staan lekkernijen uit eigen bakkerij, broodjes, salades, soepen en tosti's, bereid met onder andere het malse rundvlees van de kudde Lakenvelders en landgoedkazen uit eigen kaasmakerij. De verschillende jams, chutneys en sauzen zijn de basis van de ontbijt- en lunchgerechten.
Het gehele assortiment landgoedproducten is er ook te koop.
Schuif vanaf 8 november aan in de warme Landgoedkeuken voor (h)eerlijke producten en lekkernijen zoals grootmoeder ze maakte. Een vleugje nostalgie met smaak!

Meer informatie over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt u op www.marienwaerdt.nl.

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl