header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Tip van de dag: Museum Staphorst in Staphorst

Museum Staphorst in StaphorstStaphorst, de gemeente met haar vele gezichten spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht die nog dagelijks door ruim 450 vrouwen wordt gedragen en de vele tradities en gewoonten maken Staphorst tot een unieke plek.

Museum Staphorst biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden te ontdekken. Het museum is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij, waar het woongedeelte op een typisch Staphorster manier is ingericht. De ruimte dat vroeger de stal was, is ingericht als expositieruimte.

Hier vindt u wisselende exposities waar streekdracht, sieraden, stipwerk en een zilverwerkplaats een belangrijke plaats innemen. Op de bovenverdieping zijn wisselende tentoonstellingen. In 2019 is er een tentoonstelling over de Kraomtied, Staphorst tussen geboorte tot doop. Verhalen over zwangerschap, geboorte, kraambezoek en bijgeloof in het dorp. Naast kleding, gebruiksvoorwerpen en foto’s geven schilderijen van Stien Eelsingh kleur aan de tentoonstelling.

Voor kinderen is er een educatieve ‘speurroute’. In deze route zijn een aantal activiteiten bedoeld om meer kinderen op een speelse en educatieve manier te laten kennismaken met het museum en met de Staphorster cultuur en tradities.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl