header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Tip van de Dag: Museum Elburg in Elburg

museum Elburg in ElburgMuseum Elburg is gevestigd in het 15e eeuwse Agnietenconvent, één van de meest markante gebouwen van de vestingstad Elburg. Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende (kunst)historische onderwerpen.
Museum Elburg vertelt over Elburg. Het museum gebruikt verhalen en historische gebeurtenissen, gebouwen en personages om de bijzonderheden van de stad te duiden. In zes thema’s neemt het museum u mee door de geschiedenis van Hanzestad Elburg: Stad met een plan; Stad van geloof; Stad met recht; Stad vol bedrijvigheid; Stad aan het water en Stad van weldoeners.

Als u hierna de stad in gaat bekijkt u Elburg heel anders.
U kunt de voormalige kloosterpanden bezoeken, inclusief de bijzondere, middeleeuwse dubbelkapel. Vanaf de kloostertuin heeft u een prachtig uitzicht op het klooster. De Vischpoort, kazematten en het muurhuisje behoren eveneens tot het museum.
Vanuit Museum Elburg worden allerlei stadswandelingen aangeboden, vaak in combinatie met een bezoek aan het museum of één van de andere musea in de stad.

Elburg heeft veel prachtige monumenten en musea, een mooi winkelaanbod en uitstekende horeca. Verken de stad, ontdek de musea, snuffel rond in de vele leuke winkeltjes en geniet van een heerlijk kopje koffie, lunch of diner. Het visserijverleden is nog heel aanwezig in de mooie oude haven, bij de Visafslag en de Botterwerf. Je ziet dit ook terug in de ambachten: palingrokerij Van Triest, smederij ‘de Hoefhamer’ en touwslagerij Deetman. De touwslagerij aan de Havenstraat is nog steeds in bedrijf, het proces is gedurende de eeuwen heen nauwelijks veranderd.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl