header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Tip van de Dag: Heiligenbeeldenmuseum in Vorden

Heiligebeeldenmuseum in VordenDit jaar besteedt het Heiligenbeeldenmuseum in haar thematentoonstelling aandacht aan Maria een heilige die in vele geloofsgemeenschappen een belangrijke rol vervult. Maria is in het Nieuwe Testament de moeder van Jezus. De oorsprong van de naam is onduidelijk.
Het betekent wellicht "gewenst kind", "bitter", "rebels", of "sterke wateren", of is afgeleid van het Egyptisch: dan zou het "geliefde" of "liefde" kunnen betekenen. Voor katholieken is zij de belangrijkste heilige. In de Rooms-Katholieke Kerk en Oosters-Orthodoxe Kerk heeft Maria als Moeder van God een belangrijke rol in het geloofsleven.

Verschillende liturgische feesten en hoogfeesten worden ter ere van haar gevierd. Deze en veel meer wetenswaardigheden over Maria worden in de tentoonstelling belicht. Zo zijn er prachtige iconen, beelden uit de eigen collectie, voorwerpen uit de volksdevotie rond Maria etc. te bewonderen.
De thematentoonstelling “Maria een bijzondere Heilige” is geopend tot en met donderdag 31 oktober, iedere dag, behalve maandag, van 12.00 tot 17.00 uur.
Bezitters van museumkaart en kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

In verband met onze thematentoonstelling over Maria verstrekken we in mei, Mariamaand, aan iedere bezoeker met een geldige museumkaart, een gratis boekenlegger met een tekst over de H. Maria.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl