header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Tip van de Dag: Kinderboerderij Dondertman in Holten

Kinderboerderij Dondertman in HoltenKinderboerderij Dondertman ligt vlak bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en biedt dagrecreatie en educatie voor jong en oud. Een uitgelezen plek voor een ontspannend bezoek, kinderverjaardag, familiedag met lunch, barbecue of buffet, schoolreisje of vergadering óf gewoon een kop koffie drinken op het ruime en gezellige terras. Voor gezelschappen is er een apart terras met overdekte zaalruimte (de Hooiberg). In het Boshuus is van alles verkrijgbaar: van warme of koude snacks en dranken tot ijs en cadeauartikelen.
Dondertman beschikt over een speeltuin, airtrampoline en springkussen en voor de kleintjes is er een grote zandbult.

Veel animo is er ook voor de vrij beschikbare skelterbaan en speelkelder en uiteraard de dieren: van konijnen en cavia’s tot kippen, varkens, pony’s, schapen en geiten. Afhankelijk van het seizoen worden er pony- en huifkarritten verzorgd, evenals ritjes met de Dondertman Express (kindertrein).

Maïsdoolhof
Vanaf medio juli biedt de kinderboerderij met het maïsdoolhof een extra leuke en uitdagende attractie, compleet met uitkijktoren. Het thema luidt ‘Beleving door de koe’. Daarmee is gekozen voor een educatief tintje, want tijdens het dwalen door de maïs maakt de bezoeker een unieke tocht door het inwendige van de koe. Speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa. Bij inlevering van het formulier is er voor iedereen een leuke verrassing.
Tenzij het weer tegen zit is het doolhof tijdens de zomervakantie dagelijks open van 11:00 tot 16:00 uur. Daarna gelden beperktere openingstijden. De entreeprijs slechts 1,50 euro (vanaf 2 jaar).
Bezoekers van Kinderboerderij Dondertman kunnen gratis parkeren tegenover het Boshuus. Fietsers kunnen hun fiets stallen voor het Boshuus, waar e-bikes gratis kunnen worden opgeladen. De officiële ingang van het maïsdoolhof met eigen kassa ligt zo’n 75 meter verderop aan de Meester Bosweg. Geadviseerd wordt makkelijk schoeisel te dragen, zoals sportschoenen of laarzen. Honden zijn niet welkom in het doolhof.
Kinderboerderij Dondertman is tot en met eind oktober dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur.
Meer informatie vindt u op onze website, Facebook en Instagram.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl