header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


In de Spotlights: Sweet Hotel Brughuisjes Amsterdam

Sweet hotel AmsterdamSWEETS hotel: 1 hotel, 28 brugwachtershuisjes.

Meer dan 100 jaar lang bedienden brugwachters de vele bruggen in Amsterdam voor passerend waterverkeer. Door centralisatie hebben de brugwachtershuisjes – gebouwd tussen 1673 en 2009, en veelal ontworpen door bekende architecten – hun oorspronkelijke bestemming verloren. SWEETS hotel blaast dit industrieel erfgoed nieuw leven in door het te transformeren naar minisuites voor twee personen. Sommige brugwachtershuisjes staan midden op een bruisend kruispunt, andere kijken uit over een idyllisch meer. Wat álle 28 suites gemeen hebben, is een adembenemend uitzicht over de Amsterdamse grachten en kanalen.

SWEETS hotel won in 2019 de Dezeen Award voor zijn comfortabele en unieke interieurs, ontworpen met oog voor de geschiedenis van de brugwachtershuisjes. Elke ‘SWEET’ is anders – aan de binnen- én buitenkant – maar alle beschikken ze over een tweepersoonsbed, een badkamer, koffie- en theevoorzieningen en gratis WiFi. SWEETS hotel daagt gasten uit om de omgeving van ieder brugwachtershuisje te ontdekken aan de hand van lokale tips in de Neighbourhood Guide – te vinden op de SuitePad, een tablet die in elke hotelkamer ligt.

SWEETS hotel is een initiatief en co-creatie van architectenbureau Space&Matter (bekend van De Ceuvel in Amsterdam), projectontwikkelaar Grayfield en Suzanne Oxenaar en Otto Nan, oprichters van Lloyd Hotel & Cultural Embassy (’s werelds eerste 1- tot 5-sterrenhotel) en Hotel The Exchange.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl