header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken
´╗┐

In de Spotlights: Museum De Wieger in Deurne

Museum De Wieger in DeurneDe Wieger doet er alles aan om uw museumbezoek vanaf zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Daarbij is het landelijke protocol van de Museumvereniging gevolgd. Er zijn extra hygi├źnemaatregelen genomen en een looproute door het museum uitgezet. Bij het bezoek aan het museum verzoeken wij u de huisregels in acht te nemen en de nieuwe routing te volgen. Openingstijden woensdag tot en met zondag van 12-17 uur.
Museum De Wieger is gevestigd in het voormalige woonhuis, annex dokterspraktijk en schildersatelier van de legendarische schilderende huisarts Hendrik Wiegersma (1891-1969).

In het huis krijgt u een beeld van het leven en werk van Hendrik Wiegersma en zijn wisselende exposities te zien die aansluiten bij de collectie van Museum De Wieger. In de ateliers vinden wisseltentoonstellingen plaats van hedendaagse kunstenaars, vaak uit Deurne en omgeving.
De Wieger biedt ook een podiumprogramma met een mix van muziek, theater, film en literatuur. Vaak gekoppeld aan een expositie of thema uit het museum, maar er is ook plaats voor boeiend en verrassend aanbod uit de regio of van aankomend talent.
U bent welkom voor een bezoek aan de tuin (2 euro).

Onze Overnachtingstip:
Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. De unieke ligging maakt dit hotel de perfecte uitvalsbasis voor een veelzijdig weekendje weg in Nederland.

Onze Restauranttip:
BrasseriePlein 5 in Deurne. Bij Plein Vijf kunt u genieten van kwaliteit voor een prima prijs.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl