header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


In de Spotlights: Vrijheidsmuseum in Groesbeek

Vrijheidsmuseum in GroesbeekBeleef het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen!
In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable.
T/m 12 januari 2021 is in het Vrijheidsmuseum de tijdelijke tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in Films’ te bezichtigen.De Tweede Wereldoorlog is één van de meest populaire thema’s in historische films en series.

De impact van deze oorlogsfilms is groot. Historische veldslagen en verzetshelden kennen we van films waarin ze een hoofdrol spelen. Maar hoe zijn deze films door de jaren heen veranderd?
De expositie neemt je mee door de geschiedenis van films. Er zijn props en kostuums te zien van beroemde blockbusters en minder bekende producties. Van klassiekers zoals Saving Private Ryan en Zwartboek tot recentere producties zoals Inglourious Basterds, Unsere Mütter, unsere Väter en Dresden. Met topstukken zoals een kostuum van Tom Hanks en een script van Sean Connery. Ervaar een zinderende reis tussen feit en fictie!

Let op: Het is noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek uw entreekaart online te kopen via tickets.vrijheidsmuseum.nl

Onze Restauranttip:
De Locomotief in Groesbeek. De Locomotief ontleent zijn naam aan de grote Oklahoma Smoker, een houtgestookte Amerikaanse smoker, die midden in ons restaurant staat.

Onze Overnachtingstip:
Herberg ‘t Zwaantje in Mook. Onze herberg is een prima uitvalsbasis voor een korte, actieve vakantie of een romantisch weekend.

Foto: Ton van Roozendaal

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl