header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


In de Spotlights: Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard

Nederlands Steendrukmuseum in ValkenswaardBeleef het Nederlands Steendrukmuseum
Altijd al willen weten hoe reclameposters en boekillustraties vroeger werden gemaakt? Of nieuwsgierig hoe de lithografie nu eigenlijk werkt? Kom dan naar het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard en ontdek het ontstaan en de ontwikkeling van onze beeldcultuur. Doe samen met je kinderen een speurtocht door het museum of kijk hoe de drukker een echte litho drukt in het museumatelier.
Het museum is gevestigd in CAROLUS; een markant pand uit 1927 dat door de Maastrichtse architect Alphons Boosten is ontworpen.

Het gebouw is een prachtig voorbeeld van een congregatieklooster met zieken- en bejaardentehuis uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Een lust voor het oog!

Ontdek Alphonse Mucha’s werken
Nu in het museum te zien: de populaire expositie ‘Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau’. Beleef de lithografische werken van deze Tsjechische kunstenaar tot en met 27 september, de man die de affichekunst rond 1900 voorgoed veranderde en zijn eigen stijl creëerde: Le Style Mucha oftewel de Franse Art Nouveau.
Tip: beleef Mucha’s werken eens via de audiotour die gratis te downloaden is op je mobiele telefoon.

Bezoek vooral ook Valkenswaard en maak er een dagje uit van. Je kunt er heerlijk winkelen en in het centrum vind je de leukste restaurants, zoals de Kunstkeuken in het oude gemeentehuis.

Onze Restauranttip:
De Kunstkeuken in Valkenswaard. Te midden van kunstwerken kunt u heerlijk genieten van een (zakelijke) lunch, diner of een gezellige borrel.

Onze Overnachtingstip:
Slapen Bij Brownies & Downies in Valkenswaard. Deze B&B is ondergebracht in een monumentaal pand uit 1900 en ligt aan de historische Markt.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl