header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Vandaag staat in de Schijnwerpers: Dekema State in Jelsum

Dekema State in JelsumVlakbij Leeuwarden, aan de rand van het pittoreske terpdorp Jelsum, ligt Dekema State, één van Friesland oudste state. Een eeuwenoude adellijke oase waar de tijd stil is blijven staan. Treed de ommuurde tuin binnen, en waan je in andere tijden. Geniet van een wandeling over het landgoed, langs fruitbomen, leifruit, bloementuinen en door het bos.
De inrichting van de state, gesticht in de 14e eeuw, ademt de sfeer van bewoning door een voorname Friese familie van rond 1930.
Dwalend door het oude huis proef je de behaaglijke sfeer van de zitkamer, de bibliotheek en de eetkamer, waar de tafel gedekt is.

Op ons terras kun je genieten van onder andere een bakje koffie/thee of fruitsap uit eigen boomgaard.
Het weidse landschap rondom Dekema State leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten. Bij Dekema State zelf kan je terecht voor verschillende beleefwandelingen waarmee je meer komt te weten over het cultuurhistorische landschap.
Daarnaast is vanaf 14 juni in de tuinen van Dekema State de jubileum expositie van beeldend kunstenaar Marco Goldenbeld te bewonderen.
Genoeg te doen dus! Meer weten? Kijk op onze website! www.dekemastate.nl

Onze tips:
Beleef Leeuwarden vanaf het water met een praamrondvaart! Een gids vertelt tijdens de rondvaart over de historie van gebouwen en de geschiedenis van Leeuwarden. Liever zelf het roer in handen? Huur dan een bootje bij Greenjoy en vaar vanuit Leeuwarden naar Dekema State.

Eropuit Restaurant-tip:
Wokparadijs Jelsum, ons restauarant is voorzien van een ruime gratis parkeergelegenheid en is toegankelijk voor mindervaliden.

Eropuit Overnachtings-tip:
B&B Pastorie Jelsum, laat een paar dagen de rust van ons historische dorp over u heen komen.

Meer...

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl