header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Help pagina voor het aanmelden van uw advertentie

U kunt bij Eropuit in Eigen Land zelf uw advertenties aanmelden. Wij hebben daarbij twee varianten: de standaard advertentie en de uitgebreide, waarbij u onder andere een link naar uw website kunt plaatsen.

Registreren

Om een advertentie te kunnen plaatsen dient u zich te registeren bij Eropuit in Eigen Land. Dit kan in een paar eenvoudige stappen.

Aanmeldformulier tonen

Klik op de link aangegeven in de rode cirkel op de afbeelding hieronder om het aanvraagformulier te tonen.

Image

Aanmeldformulier invullen

Vul de gegevens in de grote rode cirkel op de afbeelding hieronder in. Let ook op het vinkje "Ja, ik accepteer".

Image

Voorbeeld van een ingevuld formulier

Merk op dat de gebruikersnaam geen spaties bevat. Let op: de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig. Zij moeten straks bij het inloggen precies zo worden ingevuld als in dit formulier opgegeven. Druk na het invullen op de knop "Verstuur registratie".

Image

Registratie controleren

U kunt op het volgende scherm controleren of de gegevens die u heeft ingevoerd juist zijn. Indien de gegevens niet correct zijn, kunt u met de knop "Gegevens aanpassen" weer terug naar het aanmeldformulier. Wanneer de gegevens correct zijn drukt u op de knop "Bevestig uw registratie".

Image

Email ontvangen

U krijgt een email met een bevestigingslink. Klik op deze link om uw aanmelding definitief te maken. U kunt pas inloggen als u op deze link heeft geklikt.

Image

Resultaat na klikken op de bevestigingslink

Na het klikken op de bevestigingslink wordt u naar Eropuit in Eigen Land geleid. Indien alles goed is gegaan, dan ziet u de volgende tekst:

Image

Inloggen

Nu het registreren is gelukt, kunt u inloggen. Om in te loggen voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord exact zo in als u ze hebt opgegeven bij het registeren. Let hierbij ook goed op hoofdletters/kleine letters.

Image

Ingelogd

Indien u uw gebruikersnaam en wachtwoord correct heeft ingevoerd, dan krijgt u op de beginpagina een welkomsttekst met uw naam en een aantal menu opties te zien (zie de afbeelding hieronder). Deze staan er niet als u niet bent ingelogd. Wanneer u ergens op de site bent en direct naar dit menu wil navigeren, dan kunt u op de knop "beginpagina" links op de hoofdmenubalk drukken.

Image

Accommodatiescherm tonen

Klik op "Mijn accommodaties". U komt nu in het accommodatiescherm. Hier kunt u uw advertenties bewerken, nieuwe pagina's aanmaken en arrangementen aanmelden. Het scherm heeft twee helften: de bovenste en onderste helft. In de bovenste helft (1) ziet u uw advertenties die op dit moment op de site worden getoond. Voor deze accommodaties is geen wijzigingsverzoek ingediend.
In de onderste helft (2) ziet u de wijzigingsverzoeken die in behandeling zijn. Later in deze handleiding komen we hier op terug. Verder ziet u nog een knop om een nieuwe accommodatie aan te melden. Deze knop is met rood omcirkeld. Druk op deze knop om het aanmeldformulier voor accommodaties te tonen. BELANGRIJK: wanneer u al een advertentie heeft en deze zelf wilt kunnen bewerken, stuurt u dan een email bericht naar met het verzoek uw accommodatie te koppelen aan uw aangemaakte account. Vermeld hierbij het email adres waarmee u het account heeft bevestigd (het email adres waar het mailtje met de bevestigingslink naar is gestuurd). MELD A.U.B. NIET ZELF UW BESTAANDE ACCOMMODATIE NOGMAALS AAN. WIJ KUNNEN NIETS MET DE NIEUW INGEVOERDE INFORMATIE.

Image

Nieuwe accommodatie aanmelden

Vul het aanmeldformulier volledig in.

Image

Nieuwe accommodatie aanmelden (onderzijde van het formulier)

Wanneer u het formulier volledig heeft ingevuld, klikt u op "Wijzigingen opslaan". Zie de rode cirkel hieronder. Bij het invullen van het formulier is het niet toegestaan informatie die normaal bij een uitgebreide vermelding mag worden gepubliceerd in te voeren in andere velden dan waarvoor ze bedoeld zijn. Het invullen van een webadres in het beschrijvingsveld is dus niet toegestaan. Bij het beoordelen van uw aanmelding of wijziging wordt hierop gecontroleerd.

Image

Nieuwe advertentie is zichtbaar op het accommodatiescherm

Na het klikken op de link "Wijzigingen opslaan" wordt u naar het accommodatiescherm geleid. U ziet de nieuwe aanmelding klaarstaan in het onderste gedeelte van het scherm. U heeft nu twee mogelijkheden. U kunt de nieuw toegevoegde accommodatie openen door op de naam te klikken (eerste rode cirkel). U krijgt hetzelfde formulier weer te zien en kunt nog wijzigingen doorvoeren. Wanneer u een vinkje heeft geplaatst om een uitgebreide advertentie te maken, dan kunt u op deze manier de extra velden invullen. Deze zijn nu zichtbaar.
De tweede mogelijkheid is het toevoegen van afbeeldingen. Klik hiervoor op de link "Afbeeldingen".

Image

Afbeeldingen toevoegen, verwijderen en aanpassen

Het afbeeldingen scherm bevat een knop om de afbeeldingsbewerkingspagina te tonen. Indien u een uitgebreide plaatsing heeft gekozen, dan vindt u op deze pagina vier knoppen. Klik op de knop in de rode cirkel om de afbeeldingsbewerkingspagina te tonen.

Image

Afbeelding uploaden en bijsnijden

Druk op de knop eerste knop. Hier is deze "Bladeren" genoemd, maar deze kan ook "Browse" heten, afhankelijk van de door u gebruikte computer.
Kies een foto van uw schijf. Deze foto mag niet te klein zijn i.v.m. kwaliteitsverlies. Let er op dat de foto groter of gelijk is aan de foto's op de pagina's van Eropuit in Eigen Land. De grootte van deze foto's is 250x187 pixels.
Klik vervolgens op "Upload".

Image

Afbeelding bijsnijden

De afbeelding is nu verzonden en wordt getoond in groot formaat. Vaak heeft de foto die wordt verzonden niet dezelfde hoogte en breedte verhouding als de foto's op Eropuit in Eigen Land. We gaan de foto daarom bijsnijden. Dit kan eenvoudig worden gedaan door een rechthoek te tekenen op de grote foto met uw muis. Alles wat in de rechthoek valt zal worden getoond op de site. Zet uw muis in de linker onderhoek van het gebied dat u wilt laten zien (een voorbeeld is gemarkeerd met een (1) in de foto hieronder). Druk nu op de linker muistoets en sleep richting de rechter bovenhoek (in de foto hieronder als voorbeeld met (2) gemarkeerd), zodat een rechthoek ontstaat. De rechthoek heeft automatisch de juiste hoogte en breedte verhouding.

Image

Afbeelding bijsnijden - selectie aanpassen

Nu de selectie is gemaakt, kunt u deze nog op 5 manieren aanpassen. U hoeft dus niet opnieuw een rechthoek te tekenen indien de rechthoek nog niet alles bevat dat u wilt laten zien. Let op: ook bij het aanpassen van de vorm van de rechthoek zal het systeem een minimale grootte aan de rechthoek geven en de hoogte en breedte verhouding geschikt houden voor publicatie op Eropuit in Eigen Land. Wanneer u de rechthoek toch kleiner weet te maken als een foto op Eropuit in Eigen Land, dan zal een zwarte balk ontstaan. Foto's met een zwarte balk worden geweigerd. Maak de rechthoek dus altijd net zo groot of groter als een foto op Eropuit in Eigen Land. Door in de rechthoek te gaan staan en de linker muistoets in te drukken kunt u de gehele rechthoek met behoud van zijn grootte verslepen. Wanneer u dit doet, zal het systeem de grootte op de minimaal benodigde grootte zetten. Dit is de methode aangegeven in de foto hieronder met (5).
De andere vier methoden wijzigen wel de grootte van de rechthoek. (1) maakt de rechthoek groter of kleiner aan de linker onderkant. Zet hiervoor uw muiswijzer op de linker onderhoek en sleep in de richting van de pijlen. Dit geldt ook voor (2), echter nu voor de rechter bovenhoek. (3) maakt de rechthoek groter of kleiner aan de onderkant en (4) doet dit met de rechterkant. (3) en (4) werken ook op de linkerkant en bovenkant van de rechthoek.

Image

Afbeelding bijsnijden - selectie bevestigen

U heeft nu een selectie gemaakt. Het resultaat ziet u in de kleine afbeelding (2) onder de grote afbeelding waarin u de selectie (1) heeft gemaakt. Druk op de knop (3) om het resultaat op te slaan.

Image

Afbeelding bijsnijden - resultaat

U ziet nu het resultaat van het uploaden en bijsnijden op de fotobewerkingspagina. Indien u niet tevreden bent kunt u opnieuw een foto uploaden en bijsnijden door op de knop "Nieuwe afbeelding" te klikken. Indien u wel tevreden bent met het resultaat, dan kunt u met de knop "Naar uw accommodaties" terug gaan naar uw accommodaties.

Image

Aanpassen van uw aanmelding

Zolang uw advertentie in de onderzijde van het accommodatiescherm staat, kunt u nog wijzigingen aanbrengen.

Image

Opwaarderen naar een uitgebreide advertentie

Klik in bovenstaand scherm op de naam van uw advertentie. Indien deze in de bovenste helft van het scherm staat, klik dan eerst op "Wijzigingsverzoek aanmaken". Het wijzigingsformulier wordt getoond. Zie hieronder. Zet het vinkje bij "Maak een uitgebreide advertentie aan" aan en sla de wijzigingen op met de link onderaan het wijzigingsformulier.

Image

Opwaarderen naar een uitgebreide advertentie - resultaat

U heeft nu een uitgebreide advertentie en kunt meteen de extra informatie invoeren waar u bij een uitgebreide plaatsing recht op heeft. Indien u nu naar de fotobewerkingspagina gaat, dan ziet u vier fotoplaatsen. U kunt bij alle vier de plaatsen een foto uploaden. Zie de afbeelding hieronder.

Image

Opwaarderen naar een uitgebreide advertentie - resultaat

Hier ziet u een voorbeeld van een extra veld bij de uitgebreide plaatsing: de mogelijkheid om een link naar uw webpagina op te geven.

Image

Goedkeuring advertentie

Zolang uw advertentie in de onderste helft staat is bij een nieuwe advertentie de advertentie nog niet op de site te zien en bij wijzigingen van een bestaande advertentie zullen de wijzigingen nog niet zichtbaar zijn op de site. U ziet nog de oude versie. Op een gegeven moment wordt u advertentie goedgekeurd door Eropuit in Eigen Land. Zodra dit gebeurt zal de advertentie naar de bovenste helft verplaatst worden. U hoeft hier niets voor te doen. Zie de afbeelding hieronder.

Image

Mogelijkheden goedgekeurde advertentie

U heeft nu twee mogelijkheden. U kunt arrangementen invoeren, wijzigen en verwijderen door op de link "arrangementen" te klikken of u kunt opnieuw een wijzigingsverzoek indienen voor deze advertentie. Wanneer u de advertentie opnieuw in wijzigingsverzoek zet, dan kunt u nog steeds arrangementen aanmelden, wijzigen of verwijderen. Ook in de onderste helft van het scherm is een link "arrangementen" aanwezig. Deze werkt hetzelfde als de link in de bovenste helft. U ziet dezelfde arrangementen bewerkingspagina.

Image

Voorbeeld van wijzigingsverzoek aanmaken op bestaande advertentie

Hieronder ziet u een voorbeeld van het accommodatiescherm na het aanmaken van een wijzigingsverzoek op een bestaande advertentie. De advertentie wordt naar de onderste helft verplaatst. Met de drie links kunt u het wijzigingsformulier, de afbeeldingen bewerkingspagina of de arrangementenpagina bekijken.

Image

Vragen

Vragen zijn altijd welkom! Stel ze gerust in een email naar
U krijgt persoonlijk antwoord.

Veel succes met uw aanmelding!

Het team van Eropuit in Eigen Landhttps://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl