header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Welkom bij Eropuit In Eigen Land!

U kunt door middel van het selecteren van een plaats in de lijst hiernaast in 1 keer zien wat u in deze plaats kunt doen, waar u kunt eten en waar u kunt overnachten. Anders dan u wellicht gewend bent hoeft u bij ons geen keuze te maken uit een soort overnachting, type restaurant of uitstapje. Het kan uiteraard wel, maar het hoeft niet. Hierdoor ontdekt u plekjes in Nederland die u anders niet had gevonden!

Eropuit In Eigen Land nieuwsYabba Dabba Doo! Flintstones tentoonstelling in het Museum van de 20e Eeuw

TIP voor de herfstvakantie!
Museum van de 20e eeuw  in HoornDe Flintstones zijn al bijna 60 jaar oud, maar nog steeds leuk. Het Museum van de 20e Eeuw eert de leukste familie van holbewoners aller tijden met een tentoonstelling. Deze tentoonstelling is te zien van 13 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019. Behalve veel prachtige originele Flintstones memorabilia is er veel te doen voor jong en oud. Ga in de auto van de Flintstones zitten, speel een potje prehistorisch kegelen, zie de oer-uitvindingen en de Flintstones drive-in bioscoop.
Het Museum van de 20e Eeuw heeft een prachtige verzameling Flintstones voorwerpen. Hier zitten heel oude en waardevolle verzamelitems bij. De mooiste stukken uit de collectie worden getoond.

Datum: 09-10-2018

Knallende avonturen in de herfstvakantie

SEC Survivals in AlmereVakantie uitjes voor kinderen en gezinnen.

Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen in je vakantie. Outdoorpark SEC Survivals heeft van 20 t/m 28 oktober een programma vol superleuke activiteiten.
Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kruipen door camotunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer. Iedere dag is er iets spannends te beleven.
Om deel te nemen aan de vakantie uitjes kan je alleen komen of met je zus, buurjongen, nichtje, ouders, of verzorger- en meedoen aan een knallend avontuur tijdens je vakantie.

Meer...

Datum: 09-10-2018

Herfstvakantie bij Heggies Speelschuur in Emst

Heggies Speelschuur in EmstHeggies Speelschuur in Emst, tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 28 oktober alle dagen geopend!
Deze leuke binnenspeeltuin opent tijdens de herfstvakantie haar deuren alle dagen voor extra veel speelplezier. Normaal is Heggies in de maanden oktober t/m maart enkel op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open.

Volwassenen zijn bij Heggies altijd gratis, voor de kinderen van 2-12 jaar bedraagt de entree € 4,50. Voor de vroege vogels (entree voor 10:00 uur) of de laatkomers (entree na 16:00 uur) is er een speciaal actietarief van slechts € 2,50.
Is het lekker weer om buiten te spelen? Dan kan dat ook uitstekend in de buitenspeeltuin, op de skelters, trampolines of het grote luchtkussen!

Zien we jou ook deze herfstvakantie?

Meer...

Datum: 08-10-2018

Historische ontmoetingen in de herfstvakantie

Museumstoomtrein in HoornEen historische ontmoeting. Letterlijk!

Stoomlocomotieven NS 6513, NS 7742 Bello en NS 8107 en motorrijtuig NS omC909 komen vanuit diverse plekken in het land samen in Hoorn. Voor één keer is alles wat er in Nederland nog rond rijdt aan NS-materieel uit de jaren ’20 bij elkaar tijdens Spoor & Tram anno 1926. Een themaweek waarin bezoekers een reis maken tussen Hoorn en Medemblik, waarin de jaren ’20 herleven.
Onderweg staan de reizigers nog veel meer ontmoetingen te wachten. Van historisch geklede reizigers tot de stokers op de stoomlocomotieven. Maar ook de arbeiders, die de speciale goederentrams uitladen bij de gerestaureerde stationsgebouwen uit 1887. De jongste bezoekers gaan op reis met een koffer vol opdrachten in het kader van de Speurtocht Stoomsafari.
Spoor & Tram anno 1926 vindt plaats in de herfstvakantie van 21-28 oktober bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, dankzij een samenwerking met de Museum Buurtspoorweg en de Stoomtrein Goes-Borsele.
Meer informatie over de uitgebreide dienstregeling en etickets www.stoomtram.nl

Meer...

Datum: 07-10-2018

Wetenschapsdag Science Centre Delft

Science Center DelftJij komt toch ook naar de jaarlijkse Wetenschapsdag op 28 oktober?

Elk jaar laat het Science Centre Delft de laatste innovaties zien tijdens de Wetenschapsdag. Dit jaar is het thema: The Evolution of Science. Dat houdt in dat je de geschiedenis van de techniek gaat zien, maar ook alle nieuwe ontwikkelingen. Bekijk, bestudeer en leer alles over de laatste ontdekkingen gedaan door de TU Delft en Delftse (techniek)bedrijven.

Wat kan je allemaal doen?
Luister naar lezingen en colleges over Robotica, Genomische voeding en Stralingsleer. Ga daarnaast zelf aan de slag tijdens demonstraties en workshops. De thema's zijn o.a.: Industrieel ontwerp, computer hacken, bruggen bouwen en robotica.

Datum: 05-10-2018
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl