header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Welkom bij Eropuit In Eigen Land!

U kunt door middel van het selecteren van een plaats in de lijst hiernaast in 1 keer zien wat u in deze plaats kunt doen, waar u kunt eten en waar u kunt overnachten. Anders dan u wellicht gewend bent hoeft u bij ons geen keuze te maken uit een soort overnachting, type restaurant of uitstapje. Het kan uiteraard wel, maar het hoeft niet. Hierdoor ontdekt u plekjes in Nederland die u anders niet had gevonden!

Eropuit In Eigen Land nieuwsVandaag staat in de Schijnwerpers: Internationaal Klompenmuseum in Eelde

Internationaal Klompenmuseum in EeldeVoor het Internationaal Klompenmuseum was 2020 een bijzonder jaar want het museum bestond 30 jaar. Dat vroeg om een speciale tentoonstelling.
Met HOUT couture is dat absoluut gelukt. Deze tentoonstelling staat er ook in 2021.
Bij haute couture denk je meteen aan kleding. Het zijn echter de schoenen die de look vervolmaken. In deze tentoonstelling worden moderne stukken van ontwerpers uit o.a. Duitsland, Tsjechië en Engeland getoond.
Ons land brengt ook top ontwerpers voort zoals Viktor & Rolf, Marloes Ten Böhmer, Denise Rosenboom en Tim Dekkers.

Datum: 22-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: De Vechtezomp in Gramsbergen

 De Vechtezomp in GramsbergenStichting De Vechtezomp is in 2017 begonnen met het maken van vaartochten met de elektrisch aangedreven Vechtezomp genaamd “Grammesberghe”. Wij maken vaartochten naar Laar (BRD), Hardenberg, Coevorden en De Loozensche Linie of eigen keuze binnen de mogelijkheden die we hebben. Wij hebben de beschikking over 24 vrijwillige schippers.
Tevens hebben wij sinds 2020 de beschikking over een echte Giethoornse punter, waarmee we met kleine groepen (maximaal 7 personen) kunnen varen tot aan bijvoorbeeld de grens met Duitsland.

Datum: 21-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: Museum Joure in Joure

Museum Joure in JoureMuseum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels’ imposante koffiekunstwerk Beroemd op het monumentale industrieterreintje, de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os., de authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn bijzonder. Beleef de passie voor het maken – en maak mee!
Bij het museumbezoek, online te reserveren, hoort natuurlijk een gratis kopje koffie of thee. Die verse koffie wordt gebrand op eigen terrein en is te koop in de nostalgische museumwinkel De Witte Os.

Datum: 20-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: Wereldpaviljoen Steyl in Steyl

Wereldpaviljoen Steyl in SteylDe culturele attractie het Wereldpaviljoen in Kloosterdorp Steyl is vanaf zondag 13 juni weer geopend voor het publiek. Na bijna een jaar te zijn gesloten vanwege de pandemie is publiek weer welkom.
Nieuw in het Wereldpaviljoen is een expositie van folkloristische poppen uit de hele wereld. Deze zijn verzameld door textiel-ingenieur Noud Verhulst uit Susteren. De 81-jarige Verhulst reisde voor zijn werk de hele wereld over en verzamelde overal folkloristische poppen. Zijn hele verzameling van meer dan vijfhonderd poppen heeft hij onlangs aan het Wereldpaviljoen in Steyl geschonken. De poppen zijn uitgestald in vitrines in de hal en de douane ruimte van het Wereldpaviljoen.

Datum: 19-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: Musea Heiligerlee in Heiligerlee

Museum Slag bij Heiligerlee in HeiligerleeTwee belevenissen in één klap!

In Heiligerlee vindt u tegenover elkaar het Klokkengieterijmuseum en het museum Slag bij Heiligerlee. U leert er alles over het gieten van luid- en carillonklokken; u mag zelf op een carillon spelen en u hoeft alleen maar de weg over te steken (wel uitkijken, hoor!) om kennis te maken met de veldslag die aan de wieg stond van de Nederlanden als zelfstandige natie.
Kijk maar eens op deze site naar de uitgebreide beschrijvingen of bezoek www.museaheiligerlee.nl. Denkt u wel om de corona- maatregelen?

Datum: 18-06-2021
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl