header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Diergaarde Blijdorp wint Zoover Award voor beste dierentuin

ImageDiergaarde Blijdorp is winnaar geworden van de Zoover Award voor beste dierentuin van Nederland. Vandaag nam directeur Marc Damen van Blijdorp de bijbehorende Award in ontvangst in een zonovergoten Diergaarde. Een speciaal moment vooral omdat Blijdorp het eerste dierenpark is dat de Zoover Award ontvangt.

De Zoover Awards geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties en dagattracties op Zoover. Naast de Zoover Awards voor de beste verblijfsaccommodaties en het beste attractiepark heeft Zoover dit jaar de Award voor beste dierentuin van Nederland in het leven geroepen. Beide Awards zijn publieksprijzen en worden vergeven aan de hand van de beoordelingen op de vergelijkingssite Zoover.

Zoover bezoeker: Blijdorp, je bezoek meer dan waard

Bezoekers op Zoover zijn erg positief over Rotterdam Zoo, diergaarde Blijdorp. ‘Diergaarde Blijdorp blijft de enige echte!’, ‘Mooiste dierentuin van Nederland’ en ‘Echt een hele mooi ruime dierentuin in hartje Rotterdam’ zijn zomaar een aantal quotes van bezoekers van Zoover.

Marc Damen, directeur van Blijdorp is trots op de uitslag: “Het is een beoordeling door bezoekers op een onafhankelijke site en dat is dus het mooiste compliment dat mensen ons kunnen maken. We zijn blij en trots dat men de Diergaarde zo positief ervaart en daar werken wij ook hard aan”. Diergaarde Blijdorp wordt door de bezoekers van Zoover beoordeelt met een 8.9, het hoogste gemiddelde cijfer van alle dierenparken op Zoover .

Scores

De titel ‘Het beste dierentuin van Nederland’ is gebaseerd op de gemiddeld score van de algemene waardering van de bezoekers van Zoover. Diergaarde Blijdorp scoort een 8.9.

Zoover is de grootste beoordelingssite van Nederland en ziet het als haar taak om eerlijke informatie te verschaffen aan consumenten, zodat iedereen een eerlijke keuze kan maken. Onafhankelijke informatievrijheid is daarbij een vereiste. Zoover heeft 1,2 miljoen beoordelingen van accommodaties, landen, steden, bezienswaardigheden over de hele wereld. Zoover is actief in 22 landen.

Over Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp zijn de dieren ondergebracht in nagebouwde, natuurlijke landschappen, zodat zij zich ‘vrijer’ en natuurlijker kunnen gedragen. Die gebieden zijn geografisch gerangschikt naar werelddelen. In het uitbreidingsgebied (11 hectare) ligt het Oceanium, of waterwerelddeel. Met ongeveer anderhalf miljoen bezoekers per jaar behoort Diergaarde Blijdorp tot de topattracties van Nederland.

Foto: Diergaarde Blijdorp/Rob Doolaard
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl