header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Tijdens Nationale Pannenkoekendag komt de Pannenkoekenboot Amsterdam in actie

PannenkoekendagOp vrijdag 30 maart vindt dit jaar Nationale Pannenkoekendag plaats. Een dag waarop we mogen genieten van heerlijke pannenkoeken. De Nationale Pannenkoekendag staat naast lekker eten in het teken van iets goeds doen voor je naasten. Lees hier hoe jij dat samen met de Pannenkoekenboot Amsterdam kan doen!

Al eeuwenlang wordt er op de dinsdag voor aswoensdag in verschillende landen Pannenkoekendag gevierd. Vroeger was aswoensdag de eerste dag van de christelijke vastenperiode. Omdat men het zonde vond om ingrediënten weg te gooien, werden van melk, eieren en vetten voorafgaand aan de vastenperiode pannenkoeken gebakken. Dit jaar bestaat de Nationale Pannenkoekendag in Nederland inmiddels alweer 5 jaar. Net als de Pannenkoekenboot Amsterdam overigens. Een dubbel jubileum dus! Varen en pannenkoeken eten met het Leger des Heils.

In onze huidige samenleving is individualisatie steeds meer aan de orde van de dag. Door alle drukte kijken we niet om ons heen. Deze tendens in de maatschappij zorgt ervoor, dat sommige mensen niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Op Nationale Pannenkoekendag wordt hier in het hele land verandering in gebracht.

Op vrijdag 30 maart zet de Pannenkoekenboot Amsterdam mensen in het zonnetje. Zij heeft het Leger des Heils uitgenodigd om een middag mee te varen. Ook voor het Leger des Heils is het namelijk feest. Zij bestaan dit jaar maar liefst 125 jaar! Om dit met elkaar te vieren, varen deze middag ouderen en vrouwen vanuit Amsterdam, die eenzaam of hulpbehoevend zijn, ’s middags van 12:30 – 14:30 uur met de Pannenkoekenboot over het IJ van Amsterdam. Aan boord worden lekkere pannenkoeken geserveerd. Op deze manier biedt de Pannenkoekenboot deze mensen een leuke dag en wordt tevens het jubileum gevierd.

Actie voor War Child

Na de vaartocht met gasten van het Leger des Heils meert de Pannenkoekenboot aan op haar vaste ligplaats aan de NDSM-werf. De voormalige scheepswerf herbergt één van de meest unieke locaties aan het IJ van Amsterdam. Deze locatie ontwikkelt zich tot culturele hotspot. Het terrein is te bereiken met het pontje vanaf Centraal Station of vanuit de Oude Houthaven in Amsterdam West. Tussen 15:00 en 19:30 uur is de Pannenkoekenboot Amsterdam open voor iedereen die een pannenkoek wilt komen eten. Een pannenkoek kost deze dag € 5,00. Van iedere verkochte pannenkoek draagt de Pannenkoekenboot Amsterdam € 1,00 af aan War Child. War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. Creativiteit, sport en onderwijs staan in hun aanpak centraal. Op deze manier leren kinderen hun emoties uiten, om zo hun traumatische oorlogservaringen te verwerken.

Wil jij ook iets goeds doen tijdens Nationale Pannenkoekendag? Kom dan lekker pannenkoeken eten op de Pannenkoekenboot Amsterdam en neem je opa of oma mee. Onder alle aanwezigen die hun e-mailadres voor onze nieuwsbrief achterlaten, verloten wij twee vrijkaarten voor de Pannenkoekenboot Amsterdam.

Pannenkoekenboot Amsterdam
Ms. Van Riemsdijkweg t/o 39
Amsterdam
Telefoon: 020-6368817
Website: www.pannenkoekenboot.nl


https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl