header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken


Eropuit in Eigen Land op bezoek bij recreatiepark De Tien Heugten te Schoonloo

Image Van 10 tot 12 juli hebben we gekampeerd bij recreatiepark De Tien Heugten te Schoonloo. Het park is onderdeel van Succesparken en wordt beheerd door 1 echtpaar en medewerkers. Er zijn toeristische plaatsen (standaard en comfort) en 6 persoons chalets.

Na een leuke rit door de prachtige omgeving worden we bij aankomst vriendelijk ontvangen op de receptie. We krijgen toeristische plaats 232. Wat direct opvalt is de grootte van de plaats; we hebben een zee van ruimte zowel voor als naast de tent. Het veld is erg droog, maar ziet er ondanks dat goed onderhouden uit; mooi gesnoeide hagen, een aantal bomen voor schaduw. De auto mag op de plaats naast de tent staan en op bijna ieder veld is een klein speeltuintje.

Image Na het opzetten van de tent hebben we de zwemplas bezocht. Een kleine plas, met erg schoon en lekker warm water. Het water wordt regelmatig door de gemeente getest op kwaliteit. Het strandje wat erbij zit is schoon.

Na het eten nog een klein rondje gewandeld vanaf de camping. Een leuk rondje, zonder last van verkeer te hebben. Daarna nog bij het gezellige Grand Cafe een heerlijk biertje, colaatje en ijsjes genuttigd.

De douches en toiletten zijn niet in nieuwstaat, maar desondanks is het schoon. In de douches zijn vloerwissers aanwezig, wat erg prettig is. Ook een voordeel is dat de temperatuur van de douche instelbaar is. Persoonlijk vind ik het jammer dat er met douchemuntjes gedoucht moet worden en dat er geen toiletpapier aanwezig is. De schoonmaker is een vrolijke man, die in is voor een gezellig praatje.

Image Zondagochtend lagen er heerlijke, nog warme broodjes voor ons klaar bij de receptie/parkshop. Deze hadden we een dag eerder besteld. Na het ontbijt zijn we in het bos tegenover de camping gaan wandelen. Wat een rust! Na de wandeling doken de kinderen direct het zwembad in. Het zwembad is niet groot, maar wel lekker warm en heeft een leuke, lange glijbaan. Er is ook een peuterbad met een leuke paddenstoel. Er is geen badmeester aanwezig.

's Avonds hebben we heerlijk in het Grand Cafe gegeten. De menukaart was niet groot, maar wel gevarieerd en de bediening was erg vriendelijk. De WK finale was op groot scherm te kijken.

Image De volgende ochtend had het recreatieteam een knutselochtend georganiseerd. De kinderen werden met een treintje opgehaald en naar de recreatieruimte gebracht. Na een uurtje knutselen en spelen werden ze ook weer keurig met het treintje teruggebracht.

Het weekend is omgevlogen en we hebben genoten! De Tien Heugten is een leuk recreatiepark voor alle doelgroepen. Ook voor tieners is er genoeg te doen. Op een aantal punten is het park iets verouderd, maar er wordt hard gewerkt om het de klanten naar de zin te maken. De prijzen zijn laag en evengoed zijn er veel faciliteiten! De Tien Heugten is volop in beweging; Voor het Grand Cafe wordt een midgetgolf baan gerealiseerd en binnenkort zal er gestart worden met de bouw van een groot aantal nieuwe chalets.

We komen zeker nog eens terug!

Lees meer over De Tien Heugten
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl