header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Designed by Nature - Schoonhoven

Categorie: Exposities

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Designed by Nature in Schoonhoven Designed by Nature

Eeuwenlang is de natuur een bron geweest voor kunstenaars en ambachtslieden. Een bron van inspiratie, in vorm of materiaal. Zo ook voor goud- en zilversmeden. De natuur in al zijn variaties, soms letterlijk, omhuld in goud en zilver. Als het ware bevroren in tijd en ruimte door edelmetaal. Hoe zou het zijn als je deze dieren, bloemen en planten weer terug in de natuur zou zetten. Door mensen gemaakt, in een glimmend materiaal, onbeweegbaar? Welk schril contrast zou dat geven met de levendige en immer bewegende natuur? Een interessant vraagstuk dat heeft geleid tot de tentoonstelling: Designed by Nature

De natuur als eindeloze inspiratiebron

Vele goud- en zilversmeden hebben de natuur proberen vast te leggen in zilver. De natuur als inspiratiebron. Waarbij insecten, vogels of bloemen letterlijk oprijzen uit het zilver, of nauwkeuring worden nagemaakt als juweel. De vormen van natuurlijke materialen een leidraad zijn voor een ontwerp of juist het materiaal wordt omvat met edelmetaal zoals bij bijzondere exotische schelpen. Bij het kiezen van de voorwerpen in de tentoonstelling hebben wij, buiten het feit of het een interessant object is, gekeken naar de volgende criteria:

Heeft de natuur als inspiratiebron gediend? Is het een letterlijke vertaling of is de vormgeving afgeleid van de natuur? Zijn er naast edelmetaal natuurlijke materialen verwerkt in het object?

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van donderdag 4 oktober 2018 - tot maandag 10 juni 2019
tijd 11:00 - 17:00 Elke dag

Locatie

Kazerneplein 4
2871 CZ  Schoonhoven
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl