header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Op Sokken & Sandalen - Laten We Wel Zijn - Zuidwolde

Categorie: Exposities

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Op Sokken & Sandalen - Laten We Wel Zijn in Zuidwolde 50 jaar geleden waren ze opeens overal: de dorps- en buurt- en clubhuizen. Hier kon je ontspannen, mensen uit je eigen buurt ontmoeten, je vaardigheden ontwikkelen én maatschappelijk bewust worden. Van talencursus tot fotografie, van yoga tot feministische actiegroep. Aangevoerd door een welzijnswerker die meestal rechtstreeks van de sociale academie kwam, waar hij of zij opgeleid was in het sociaal-cultureel werk. Met een herkenbaar uiterlijk: in een spijkerpak, op sokken en sandalen!
Het was de tijd dat er overal in het land afscheid genomen werd van de kleurloze gehoorzame burgermaatschappij. Het buurthuiswerk droeg hier een stevig steentje aan bij. Bezoekers werd geleerd kritischer, mondiger en zelfstandiger te zijn, mannen leerden koken, vrouwen banden plakken en auto's repareren.
Loop door de expositie, herken en ervaar de sfeer van het buurthuis met haar wijd openstaande deuren voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Knutsel nog eens zoals toen of timmer mee aan het houtdorp van nu.
Daarnaast zijn er weer verschillende bijzondere karren te zien. Zij maken deel uit van de grote verzameling van het museum. Van deze verzameling wordt een deel tentoongesteld, met rondom elke kar een kleine mini-expositie met spullen die met die kar te maken hebben.
In de boomgaard exposeert Jzkln met ruimtelijk werk uit alle mogelijke materialen.
Op zaterdag en zondag zijn we alleen 's middags open van 13.30 tot 17.00 uur. Datzelfde geldt voor eerst Paas- en Pinksterdag.


Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van dinsdag 2 april 2019 - tot zondag 27 oktober 2019
tijd 10:00 - 17:00 elke week op zondag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

Locatie

Burgemeester Tonckensstraat, 49
7921 KB  Zuidwolde
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl