header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

'LUISTER' - Een intrigerende geluidsexpositie in een ongewone setting! - Valkenburg

Categorie: Exposities

Beschrijving

Vergrote afbeelding van 'LUISTER' - Een intrigerende geluidsexpositie in een ongewone setting! in Valkenburg Binnenkort kun je in het ondergronds labyrint van Museum Romeinse Katakomben iets heel unieks ervaren: een uitzonderlijke reis door mythologische verhalen in het oude Rome waarbij je één en al oor dient te zijn
Maar liefst vijf ondergrondse ruimtes worden omgetoverd tot ware klankpaleizen. Naast deze zintuiglijke beleving word je uitgedaagd om zelf geluidskunst maken in twee SoundRooms.

Geluidskunst is levendiger dan ooit. Op steeds meer tentoonstellingen, festivals en plekken in de openbare ruimte krijgt geluidskunst de ruimte om zich te laten horen. Net als vele andere hedendaagse kunstgenres is geluidskunst interdisciplinair van aard. De werken kunnen opgebouwd zijn uit een combinatie van audio, media, video, film en/of een kunstinstallatie. Vroege voorbeelden van geluidskunst omvatten Luigi Russolo’s Intonarumori (1913) en geluidskunst van Dadaïsten (1916-1920).


Geluidskunst in Museum Romeinse Katakomben

Voetstappen, flarden van muziek of van een gesprek, een piepende deur, schreeuwende marktlui, het zijn geluiden die ons onderbewustzijn slechts vluchtig passeren. We horen ze niet bewust, en toch kleuren ze onze wereld. De geluidskunst in Museum Romeinse Katakomben vertelt een verhaal en daagt je uit om zelf óók een verhaal te vertellen.

De geluidskunstenaars hebben gewerkt met klanken en geluiden die verbonden zijn met de thema’s van ons museum: het oude Rome, de eeuwige cirkel van leven en dood, en uiteenlopende mythologische verhalen. Zij hebben deze geluiden gevangen in adembenemende muzikale composities. Omhuld door een donker labyrint word je je bewust van de verschillende klanken, geluiden en tonen, en daarnaast ga je je eigen geluidskunst maken in onze SoundRooms.


Het museum presenteert met trots:

Paul Amlehn (NZ) geluidskunstenaar, o.a. Biennale Venetië & Documenta Kassel

Erwin Stache (D), geluidskunstenaar, SoundRoom

Mike Kramer (AU/NL) geluidskunstenaar en artistic director (h)ear.

Paul Caron (BE) beeldend kunstenaar, SoundRoom

Jet Nuij (NL) beeldend kunstenaar, visuele projecties

Zij exposeren hun muzikale en visuele belevingen één maand lang in het ondergrondse labyrint. Bezoek de geluidsexpositie 'LUISTER' en laat je onderdompelen in onvergetelijke klanken, tonen en vertellingen, meer dan 25 meter onder het aardoppervlak..!

*De interactieve geluidsinstallatie van Erwin Stache is ter beschikking gesteld door Intro In Situ.

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van zaterdag 27 april 2019 - tot zondag 26 mei 2019
tijd 11:00 - 16:00 elke week op zondag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

Locatie

Plenkertstraat 55
6301 GL  Valkenburg
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl