header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

De Via Belgica belevingsroute - Valkenburg

Categorie: Natuur/buiten

Beschrijving

Vergrote afbeelding van De Via Belgica belevingsroute in Valkenburg De heirbaan Boulogne-Keulen, tegenwoordig meestal aangeduid als de Via Belgica, was de belangrijkste Romeinse heerweg in de Lage Landen, gelegen tussen Boulogne sur Mer aan de Atlantische kust en de stad Keulen aan de Rijn. Overal langs de weg hebben archeologen vondsten gedaan. Al die vondsten en landschappelijke bezienswaardigheden vertellen samen het verhaal van hoe Limburg er in de Romeinse tijd uitzag. Museum Romeinse Katakomben heeft een aantal van de mooiste punten gecombineerd tot een bijzondere belevingsroute. Je mag deze route tijdens de meivakantie gaan ontdekken.

Een reis in de tijd

Ga terug naar de 3e eeuw en waan je in de Romeinse tijd. Je auto wordt een paard met wagen, het asfalt wordt grind en torenflats worden Romeinse uitkijktorens. Je rijdt of fietst over de eeuwenoude Via Belgica en hebt onderweg zelfs de mogelijkheid om van een echte Romeinse lunch te genieten. De Via Belgica Belevingsroute is een prachtige tocht met vele Romeinse bezienswaardigheden, die Museum Romeinse Katakomben, het Thermenmuseum en De Vondst, Centrum voor archeologie in Limburg, met elkaar verbindt. Het is een uniek arrangement met speciale kortingen. De route is van 27 apr t/m 26 mei te bereizen.

?Op weg

Je begint je reis bij Museum Romeinse Katakomben. Je ontvangt hier een belevings-leaflet. Je start je Romeinse avontuur met een rondleiding door het museum. Daarna ga je op weg, gewapend met een uitgebreide routebeschrijving, voorzien van foto's en een omschrijving van alle bezienswaardigheden. Je bereist een prachtige landelijke route en ontdekt onderweg vele bijzondere verhalen. Uiteindelijk arriveer je in Heerlen, waar je als klap op de vuurpijl het Thermenmuseum én de Vondst, Centrum voor archeologie gaat bezoeken. We wensen je een een fijne tijd in het oude Rome!
?
Je toegangsticket naar het verleden

Je boekt je arrangement bij Museum Romeinse Katakomben. Je start je beleving in Valkenburg, met een rondleiding in het museum. Het belevings-leaflet dat je ontvangt is niet alleen je leidraad bij het volgen de belevingsroute, maar het is tegelijkertijd je toegangsticket voor Museum Romeinse Katakomben, het Thermenmuseum en De Vondst, Centrum voor archeologie in Limburg.

Het leaflet geeft je daarnaast recht op €1,50 korting p.p. bij Museum Romeinse Katakomben én bij het Thermenmuseum! Deze korting wordt meteen verrekend bij de aanschaf van het arrangement.

Wil je de route per fiets afleggen? We hebben speciaal voor de fietsers de route stap-voor-stap uitgeschreven. Ook deze informatie is bij de receptie van Museum Romeinse Katakomben verkrijgbaar.

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van zaterdag 20 april 2019 - tot zondag 26 mei 2019
tijd 11:00 - 16:00 elke week op zondag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

Locatie

Plenkertstraat, 55
6301 GL  Valkenburg
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl