header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Proef de culturen - Epe

Categorie: Eten en drinken

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Proef de culturen in Epe PROEF DE CULTUREN BIJ HAGEDOORNS PLAATSE
Op zaterdag 31 augustus organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse op het terrein aan de Ledderweg 11 in Epe de nieuwe editie van het festival Proef de culturen van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Culturen uit andere landen en die van de eigen regio presenteren zich met hun speciale gerechten, die natuurlijk geproefd moeten worden. Bij het smaakfestijn klinkt live muziek, er is een clownoptreden voor kinderen en er zijn demonstraties van oude ambachten. Er zijn demonstraties en huisvlijtstands van onder meer manden vlechten, zelf Turkse hapjes maken, wilgentenen vlechten en bloemschikken.

De landenkeukens in de stands presenteren lekkernijen uit de hele wereld, zoals uit Italië, China, Syrië, Suriname of Ambon. De regionale Veluwse keuken serveert onder meer kruudmoes, advocaat, krentenwegge en hachee. De hapjes hebben een vriendelijk prijsje en kunnen worden betaald met speciale munten, die op enkele plekken op het terrein te koop zijn.

Op het terrein is livemuziek van het Ierse mannenkoor Doetmaes uit Epe en van accordeonist. Ook de bijzondere klank van een waldhoorn zal over het festivalterrein te horen zijn.
De jonge bezoekers van Proef de culturen kunnen op ontdekkingstocht, Oudhollandse spelletjes spelen, zich laten schminken en zelf hapjes maken onder begeleiding van een deskundige. Het optreden van clown Puck zorgt voor extra vrolijkheid.

Het festival bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse op 31 augustus begint om 10.30 en gaat door tot 16.00 uur. De entreeprijs is € 2,50, voor kinderen tot 12 jaar € 1,-.
Uit welke cultuur je ook komt, er is voor iedereen wat te genieten op
Proef de culturen 2019 in Epe!

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van zondag 18 augustus 2019 - tot zaterdag 31 augustus 2019
tijd 10:00 - 16:00 Elke dag

Locatie

Ledderweg 11
8161 SZ  Epe
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl