header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Telekids expositie in Museum van de 20e Eeuw! - Hoorn

Categorie: Leuk voor de kids

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Telekids expositie in Museum van de 20e Eeuw! in Hoorn Vanaf 3 oktober a.s. brengt het Museum van de 20e Eeuw een expositie over het legendarische jaren ‘90 kinderprogramma Telekids. Aanleiding voor de expositie is het feit dat het op 2 oktober exact 30 jaar geleden is dat het programma van start ging bij RTL 4. Tien jaar later kwam er een einde aan het veelbekeken programma met Carlo en Irene.

Werkelijk iedereen heeft wel herinneringen aan het Telekids van toen. Je keek er als kind zelf naar óf jouw kinderen waren groot liefhebber en dus keek je mee. Carlo en Irene waren voor velen het pittigste setje van Nederland en het programma was dan ook mateloos populair.

Schatkist aan herinneringen
Tijdens de expositie, die loopt tot en met 21 juni 2020, gaat er een ware schatkist aan Telekids-herinneringen open. Directeur Hans Stuijfbergen heeft de beschikking gekregen over een grote hoeveelheid fragmenten en attributen. Stuijfbergen: “Telekids met Carlo en Irene heeft natuurlijk tv-geschiedenis geschreven. Wat voor mijn generatie ‘Stuif-es-in’ was, was in de jaren ’90 dit programma. Daar wilde je bij zijn, daar werd over gesproken. Kinderprogramma’s van nu hebben goed gekeken naar Telekids. Daarom is het terecht dat er een tentoonstelling over dit programma komt.”
Toen Carlo Boszhard en Irene Moors hoorden over de op handen zijnde expositie, boden zij direct hun medewerking aan. Dat heeft geresulteerd in het feit dat zij samen de expositie op 2 oktober a.s. feestelijk komen openen. Er wordt aansluitend zelfs een reünie voor de oud-medewerkers gehouden. De expositie is vanaf 3 oktober voor het publiek toegankelijk.

De expositie
De leukste fragmenten en mooist bewaarde memorabilia worden tentoongesteld en hoogtepunten, als het eenzame begin van Telekids in Luxemburg, het ontstaan van het duo, de mega Blubber Power Race,  de films, het droomhuwelijk, de Megadagen, de liedjes, Pittige Tijden, beelden achter de schermen, de Pittige Popconcerten, de afscheidsshow op 2 oktober 1999 en nog veel meer ziet u terug in de expositie. Om uw geheugen nog even op te frissen. Wat dacht u van: De Vliegende Ouwe Taart, Harry de Hengst, Meidengeheimen, Carlo’s Crisis  en typetjes als Mevrouw Zuurtje & Mevrouw Pruimpje en Giechel & Goochel. En de regel : “Het leven is een zure bom.”

Feest der herkenning
Kortom, deze expositie wordt, net als het museum zelf, een feest der herkenning. Meer weten over het Museum van de 20e Eeuw en de expositie? Kijk dan op
www.museumhoorn.nl

Maandag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur.
Een prachtig fotoboek, dat speciaal voor dit jubileum is gemaakt, is vanaf de start van de expo in de museumwinkel te koop voor slechts € 17,50. Het kan vanaf 3 oktober ook besteld worden via de webshop van het museum: www.museumhoorn.com

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van donderdag 3 oktober 2019 - tot maandag 21 juni 2021
tijd 10:00 - 17:00 Elke dag

Locatie

Museum van de 20e eeuw, Krententuin 24 (Oostereiland)
1621 DG  Hoorn
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl