header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Beleefwandeling 'Van State tot Stek' - Jelsum

Categorie: Natuur/buiten

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Beleefwandeling 'Van State tot Stek' in Jelsum Breng een Ode aan het Landschap rondom Jelsum en Koarnjum met de beleefwandeling Van State tot Stek! Onderweg ontvang je aan de hand van een routekaart met QR-codes informatie over vele cultuurhistorische landschapskenmerken.

De wandeling begint en eindigt bij het entreegebouw van Dekema State in Jelsum. Onder hoge luchten voert de ruim 5 kilometer lange wandeling door uitgestrekte weilanden van het oude kwelder- en terpenlandschap langs Martenastate in Koarnjum. Deze eeuwenoude Friese adellijke buitenplaatsen worden omringd door fraaie parken en tuinen, die in alle seizoenen een bezoek waard zijn. In het vroege voorjaar bloeit hier de bijzondere stinzenflora. Onderweg zie je allerlei sporen van (verdwenen) states, terpen en oude slenken. Door het scannen van de QR-codes op de routekaart leer je meer over dit bijzondere cultuurhistorische landschap. Achter de codes vind je nog een link met extra informatie welke thuis rustig na te lezen valt om zo na te genieten van de wandeling.

De routekaart met QR-codes is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State. Er is voldoende parkeergelegenheid, voor zowel fietsen als auto's.

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van vrijdag 30 april 2021 - tot dinsdag 31 december 2030
tijd 09:00 - 17:00 Elke dag

Locatie

Dekemawei 5
9057 LC  Jelsum
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl