header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?






Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthouden



Klik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Museumnacht Leiden - Leiden

Categorie: Diversen

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Museumnacht Leiden in Leiden op 25 juni vindt de derde editie van Museumnacht Leiden plaats. Vanaf 20.00 uur barst het feest los in de Leidse musea. Met een bomvol programma wordt het een fantastische avond in Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis, Museum De Lakenhal en Scheltema. De weersverwachting voor het komend weekend is goed. Een prima temperatuur en droog, de perfecte omstandigheden voor een avond in de Leidse musea en hun tuinen.

Een spetterende lichtshow, een salsaworkshop, een live prepareersessie en de Haka. Verbaas je over gekke wetenschap, leer kalligraferen van de assistent van Ushi, onderga de Dag des Oordeels of ga aan het werk met spuitbussen en leer een graffiti kunstwerk maken. Tijdens Museumnacht Leiden kan het allemaal.

Om 19.30 uur vindt de opening plaats in Rijksmuseum van Oudheden. Met deze opening heeft Museumnacht Leiden een primeur in handen: jonge kunstenaars, genaamd Mr. Beam, toveren de Egyptische tempel in het museum om tot een veelkleurig lichtkasteel. Nog nooit eerder in Leiden vertoond. Deze opening is voor iedereen toegankelijk.

De kaartverkoop is volop bezig. Op www.museumnachtleiden.nl staat alle informatie over de kaartverkoop, de opening en het programma. Zaterdag 25 juni worden aan de deur nog passe-partouts verkocht. In verband met wachtrijen raadt de organisatie aan om kaarten vooraf te kopen.

Museumnacht Leiden vindt plaats op 25 juni van 20.00 tot 01.00 uur. Voor meer informatie over de opening, het programma en de kaartverkoop, kijk op www.museumnachtleiden.nl. Volg Museumnacht Leiden via Twitter (@museumnachtLDN) of facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Museumnacht Leiden is onderdeel van Cultuurmaand Leiden.

Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van zaterdag 25 juni 2011 - tot zondag 26 juni 2011
tijd 20:00 - 01:00 Elke dag

Locatie

diverse locaties
2312   Leiden
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl