header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Voeg gratis een evenement toe.

Spannende Spinnen - Nijmegen

Categorie: Exposities

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Spannende Spinnen in Nijmegen Het is bij de wilde spinnen af! Vanaf vrijdag 13 januari 2012 kun je in het Natuurmuseum Nijmegen genieten van de schoonheid van zo’n 40 verschillende soorten levende spinnen. De van oorsprong Poolse tentoonstelling Faszinierende Welt der Spinnen maakt een reis door Europa en doet nu voor het eerst ook Nederland aan. Deze tentoonstelling is tot en met 6 mei 2012 exclusief te zien in het Natuurmuseum Nijmegen.

In de terraria hebben we spectaculaire soorten, zoals de zwarte weduwe, de vogelspin en de keizersschorpioen. Daarnaast laat deze expositie ook spinnen zien die we dagelijks in onze eigen omgeving kunnen aantreffen. Soorten als de trilspin, de kruisspin of de wespspin zijn te bewonderen op foto's, in vloeistof en in kleine bakjes onder de microscoop. Samen met uitgebreide beschrijvingen, illustraties en spelmateriaal zorgt het contact met levende spinnen voor een unieke ervaring.

Spannende Spinnen! biedt een unieke kans om af te rekenen met het doorgaans negatieve beeld van deze bijzondere dieren met acht poten, twee rijtjes ogen en één paar stevige gifklauwen.

Voor deze tentoonstelling gelden gewijzigde openingstijden en tarieven. De toeslag op de entreeprijs is bedoeld voor de verzorging van de spinnen, aangezien dit dagelijkse aanwezigheid van een deskundige vraagt. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor Spannende Spinnen bedraagt de entree € 6,00 voor volwassenen, € 3,00 voor kinderen en € 4,00 voor 65+. Museumkaart-houders en vrienden betalen € 3,00, Museumkaart Junior € 2,00.

Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.


Wanneer wordt dit evenement gehouden?

van vrijdag 13 januari 2012 - tot zondag 6 mei 2012
tijd 10:00 - 17:00 Elke dag

Locatie

http://www.natuurmuseum.nl
6511 ST  Nijmegen
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl