header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Welkom bij Eropuit In Eigen Land!

U kunt door middel van het selecteren van een plaats in de lijst hiernaast in 1 keer zien wat u in deze plaats kunt doen, waar u kunt eten en waar u kunt overnachten. Anders dan u wellicht gewend bent hoeft u bij ons geen keuze te maken uit een soort overnachting, type restaurant of uitstapje. Het kan uiteraard wel, maar het hoeft niet. Hierdoor ontdekt u plekjes in Nederland die u anders niet had gevonden!

Eropuit In Eigen Land nieuwsIn de Spotlights: Zee- en Havenmuseum in IJmuiden

Zee- en Havenmuseum in IJmuidenIJMUIDER ZEE- EN HAVENMUSEUM
Gevestigd in het historische gebouw ‘De Visserijschool’, Nederland’s eerste school voor visserij, geeft dit verrassend grote museum een beeld van het ontstaan van IJmuiden en de ontwikkelingen die daarop volgden.
Een spannend en interessant verhaal dat begint rond 1865 met het graven van het Noordzeekanaal, gevolgd door de bouw van sluizen en pieren en de eerste woningen van IJmuiden. Twee bijzondere museumstukken zijn in bruikleen van het Rijksmuseum: de kruiwagen met schep van de eerste schep zand van het graven in 1865 en de prachtige veer met pen waarmee Koning Willem III in 1876 de oorkonde bij het openen van het kanaal tekende.

In de Spotlights: Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard

Nederlands Steendrukmuseum in ValkenswaardBeleef het Nederlands Steendrukmuseum
Altijd al willen weten hoe reclameposters en boekillustraties vroeger werden gemaakt? Of nieuwsgierig hoe de lithografie nu eigenlijk werkt? Kom dan naar het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard en ontdek het ontstaan en de ontwikkeling van onze beeldcultuur. Doe samen met je kinderen een speurtocht door het museum of kijk hoe de drukker een echte litho drukt in het museumatelier.
Het museum is gevestigd in CAROLUS; een markant pand uit 1927 dat door de Maastrichtse architect Alphons Boosten is ontworpen.

In de Spotlights: Vrijheidsmuseum in Groesbeek

Vrijheidsmuseum in GroesbeekBeleef het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen!
In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable.
T/m 12 januari 2021 is in het Vrijheidsmuseum de tijdelijke tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in Films’ te bezichtigen.De Tweede Wereldoorlog is één van de meest populaire thema’s in historische films en series.

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl