header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Welkom bij Eropuit In Eigen Land!

U kunt door middel van het selecteren van een plaats in de lijst hiernaast in 1 keer zien wat u in deze plaats kunt doen, waar u kunt eten en waar u kunt overnachten. Anders dan u wellicht gewend bent hoeft u bij ons geen keuze te maken uit een soort overnachting, type restaurant of uitstapje. Het kan uiteraard wel, maar het hoeft niet. Hierdoor ontdekt u plekjes in Nederland die u anders niet had gevonden!

Eropuit In Eigen Land nieuwsTip van de Dag: Heiligenbeeldenmuseum in Vorden

Heiligebeeldenmuseum in VordenDit jaar besteedt het Heiligenbeeldenmuseum in haar thematentoonstelling aandacht aan Maria een heilige die in vele geloofsgemeenschappen een belangrijke rol vervult. Maria is in het Nieuwe Testament de moeder van Jezus. De oorsprong van de naam is onduidelijk.
Het betekent wellicht "gewenst kind", "bitter", "rebels", of "sterke wateren", of is afgeleid van het Egyptisch: dan zou het "geliefde" of "liefde" kunnen betekenen. Voor katholieken is zij de belangrijkste heilige. In de Rooms-Katholieke Kerk en Oosters-Orthodoxe Kerk heeft Maria als Moeder van God een belangrijke rol in het geloofsleven.

Tip van de Dag: Museum Elburg in Elburg

museum Elburg in ElburgMuseum Elburg is gevestigd in het 15e eeuwse Agnietenconvent, één van de meest markante gebouwen van de vestingstad Elburg. Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende (kunst)historische onderwerpen.
Museum Elburg vertelt over Elburg. Het museum gebruikt verhalen en historische gebeurtenissen, gebouwen en personages om de bijzonderheden van de stad te duiden. In zes thema’s neemt het museum u mee door de geschiedenis van Hanzestad Elburg: Stad met een plan; Stad van geloof; Stad met recht; Stad vol bedrijvigheid; Stad aan het water en Stad van weldoeners.

Tip van de Dag: B&B Kussengevecht in Den Haag

B&B Kussengevecht in Den HaagDe Bed & Breakfast kamers van Kussengevecht bevinden zich in een herenhuis uit 1896 in het Regentessekwartier. In deze levendige buurt vindt u restaurants uit alle windstreken (bijvoorbeeld Bistro Jules) , gezellige terrasjes, een grote supermarkt en veel kleine winkeltjes. De wijk is bekend om haar vele galeries, kunsthandelaren en bric-à-brac zaken. Bij Kussengevecht hoort galerie IXI, IXI verzorgt ook de kunst in de B&B.
Binnen bij Kussengevecht is het opmerkelijk rustig. De kamers op de eerste etage zijn dit voorjaar helemaal gerenoveerd (zie foto’s).

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl