header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Welkom bij Eropuit In Eigen Land!

U kunt door middel van het selecteren van een plaats in de lijst hiernaast in 1 keer zien wat u in deze plaats kunt doen, waar u kunt eten en waar u kunt overnachten. Anders dan u wellicht gewend bent hoeft u bij ons geen keuze te maken uit een soort overnachting, type restaurant of uitstapje. Het kan uiteraard wel, maar het hoeft niet. Hierdoor ontdekt u plekjes in Nederland die u anders niet had gevonden!

Eropuit In Eigen Land nieuwsIn de Spotlights: Camperpark Kuikhorne in De Westereen

Camperpark Kuikhorne in De WestereenSinds 2007 is Camperpark Kuikhorne gevestigd op het terrein van Jachthaven ’t Eibertsnest in De Westereen.
We zijn ooit met 6 camperplaatsen begonnen, maar al snel werd duidelijk dat er meer plaatsen moesten komen. Op dit moment hebben we 50 camperplaatsen. In 2015 zijn wij door de NKC uitgeroepen tot “Camperplaats van het Jaar” en in 2019 waren wij de winnaar van de ErOpUIt in Eigen Land prijs in de categorie kamperen.
U kunt bij ons kiezen uit een plaats direct aan het vaarwater, aan de haven of op het grasveld aan de haven. Alle voorzieningen zijn aanwezig. U kunt o.a. gebruik maken van ons moderne sanitairgebouw met vloerverwarming, wasmachine en droger.

Eropuit In Eigen land op bezoek bij Watertaxi Rederij HoornWatertaxi Rederij HoornMaandag 20 mei gaan we een arrangement-tocht maken met de fluisterboot van Watertaxi Rederij Hoorn.
Als we aankomen op het Oostereiland ligt de boot al te wachten en met Kirstin aan het roer beginnen we aan onze tocht met nog 4 Engelsen, later komen er nog 3 Duitse dames aan boord.
Er staan lekkere gekoelde drankjes aan boord en later komt daar nog een schaal met heerlijke hapjes bij.
De catering is bij de rondvaart te boeken.
We boffen met het weer, het is droog en niet erg koud op het water.

In de Spotlights: Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting

Museumpark Orientalis in Heilig LandstichtingMuseumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt tot leven in een 30 hectare groot rijksmonument. Wat betekent religie en cultuur voor het leven van vandaag?
Je ontdekt tijdens je rondreis in de bosrijke omgeving dat wij in onze multiculturele samenleving meer met elkaar delen dan je zou denken!  In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kun je op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.
Het hele jaar zijn er en wisselende tentoonstellingen rondom het Midden-Oosten, geloof of cultuur.

Eropuit in Eigen Land op bezoek bij Rondvaart De Iesselganger in Ulft

Rondvaart De Iesselganger in UlftOp een heerlijke zomerse dag in augustus stappen we in Ulft aan boord van fluisterboot De Iesselganger om een twee uur durende tocht over de Oude IJssel te maken.
We vertrekken vanaf de aanlegsteiger achter het voormalig industrieterrein van de DRU ijzerfabriek wat tegenwoordig het DRU Industriepark is dat bruist van de activiteiten en evenementen.
We zijn met een klein gezelschap aan boord, de gastvrouw vertelt op de heenweg enthousiast en duidelijk wat er onderweg allemaal te zien is.
We krijgen allemaal een lijst met foto’s van planten en vogels die we onderweg kunnen verwachten.

In de Spotlights: Chalets Bounty en Island in Makkum

Chalets Bounty en Island in Makkum Te huur twee mooie chalets op camping “De Holle Poarte” in Makkum. Makkum ligt aan de Friese IJsselmeerkust en is een historische vissersplaats.
De chalets staan vlakbij de kinderboerderij en het Makkumer strand. Het water aan het strand is ondiep, dus ideaal voor kleine kinderen. Het strand ligt aan een mooi winkelboulevard met gezellige eetgelegenheden.
De chalets zijn aan het water gelegen en hebben prima vis mogelijkheden!
Zowel chalet Bounty als chalet Island hebben een eigen roeiboot (3mtr). Hier kunt u geheel vrijblijvend gebruik van maken. Roeiboot bij de prijs inbegrepen.

https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl