header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Welkom bij Eropuit In Eigen Land!

U kunt door middel van het selecteren van een plaats in de lijst hiernaast in 1 keer zien wat u in deze plaats kunt doen, waar u kunt eten en waar u kunt overnachten. Anders dan u wellicht gewend bent hoeft u bij ons geen keuze te maken uit een soort overnachting, type restaurant of uitstapje. Het kan uiteraard wel, maar het hoeft niet. Hierdoor ontdekt u plekjes in Nederland die u anders niet had gevonden!

Eropuit In Eigen Land nieuwsVandaag staat in de Schijnwerpers: Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis

Nationaal Brandweermuseum in HellevoetsluisVanaf 3 juli 2021 zijn wij voor 5 dagen per week open van 10.00-16.00 uur.
Gesloten zijn we op Maandag en dinsdag.
De groep vrijwilligers heeft de afgelopen periode aangepakt om de collectie, die gaat van de brandweer emmers en leren slangen tot aan de huidige complete brandweerauto's toe een beter inzicht te geven door vernieuwde opstelling en indeling.
Tijdens de rondtour in het museum kom je langs de collectiestukken die worden ondersteunt door infobordjes videofilmpjes en wat nieuw is het gebruik van QR code om info te krijgen.

Datum: 17-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: Het Schooltje van Dik Trom in Oosthuizen

Het Schooltje van Dik Trom in OosthuizenGa deze zomer met de hele familie koppie onder in Etersheim!
Op het laagste punt van N-H (6,6 m onder N.A.P.) valt van alles te beleven. In het oude Schooltje van Dik Trom leer je schrijven met een ouderwetse kroontjespen en hoor je welk kattenkwaad Dik Trom allemaal uithaalde. Probeer ook maar eens om op stelten te lopen op het schoolplein.
Hou je van schatgraven? Vlakbij is een archeologisch minimuseum geopend waar je zelf kunt zoeken naar vondsten uit het verdronken dorp.
En natuurlijk daarna heerlijk relaxen op het terras bij bezoekerscentrum de Breek met de lekkerste appeltaart.

Datum: 16-06-2021

Nieuw op onze website: Rocks 'n Rivers in Goirle

 Rocks 'n Rivers in GoirleOntdek Rocks 'n Rivers één van de mooiste klimbossen in Brabant, gelegen vlakbij Alphen NB in de prachtige bossen bij Natuurpoort de Roovertsche Leij. Bedwing uitdagende klimparcoursen tussen de boomtoppen, klauter over hoge bruggen en suis naar beneden op de zip-lines. Er is zelfs een rolstoelvriendelijk klimparcours! Spring een vrije val vanaf 12 meter of klim als een aapje omhoog bij de monkey climb.
Ontdek de omliggende landgoederen met een mooie avontuurlijke tocht door de bossen per GPS, per step, tandem of e-chopper.

Meer...

Datum: 16-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: Nationaal Openbaar Vervoer Museum in Ouwsterhaule

Nationaal Openbaar Vervoer Museum in OuwsterhauleNationaal Openbaar Vervoermuseum Ouwsterhaule
In het landelijk en rustiek gelegen dorp Ouwsterhaule ligt het museum van de stichting Nationaal Openbaar Vervoer museum. Hier kun je nog de ouderwetse geur van dieselolie ruiken die aan een lang vervlogen tijd doet herinneren. Hier rijden nog echte historische bussen rond.
In de expositieruimte van het museum krijgt men een goed overzicht van hoe het openbaar vervoer zich in Nederland ontwikkeld heeft. Talloze uniformen, foto’s, gebruiksvoorwerpen, schaalmodellen en documentatie illustreren dit.

Datum: 15-06-2021

Vandaag staat in de Schijnwerpers: Familiecamping de Molenhoek in Kamperland

Familiecamping de Molenhoek in KamperlandLogeren in het hart van Zeeland, dat doe je natuurlijk bij De Molenhoek. Slapen in een stoere lodge, ruim modern chalet of lekker weg met eigen tent, het kan allemaal!
Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Micha en Kim, de eigenaren van dit fijne park.
De nieuwe grote speeltuin, airtrampoline, het interactieve speelplein en natuurlijk niet te vergeten de openlucht zwembaden zorgen voor een heleboel plezier. Liever er op uit? Noord-Beveland leent zich bij uitstek voor mooie fietsroutes langs het Veerse Meer of Nationaal Park Oosterschelde.

Datum: 14-06-2021
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl