header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Sweets Hotel - Meeuwenpleinbrug - Amsterdam

 
Bijzonder overnachtenBijzonder overnachten

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Bijzonder overnachten Sweets Hotel - Meeuwenpleinbrug in Amsterdam Eerste extra afbeelding van Bijzonder overnachten Sweets Hotel - Meeuwenpleinbrug in Amsterdam 28 unieke brugwachtershuisjes, verspreid over Amsterdam en door water met elkaar verbonden, vormen samen SWEETS hotel. Ervaar Amsterdam vanaf één van haar vele bruggen, en beleef de stad vanuit een ander perspectief!

Meeuwenpleinbrug is een opvallend modern brugwachtershuisje uit de jaren ‘60, gesitueerd in Amsterdam Noord tussen een groen park en een levendig kruispunt in. In de zomer is het Noorderpark een verkoelende oase voor lokale bewoners. Gelegen langs de LF7-fietstroute is Meeuwenpleinbrug de perfecte plek om de nacht door te brengen tijdens je fietsvakantie. Amsterdam Noord biedt vele hippe en innovatieve bezienswaardigheden, maar mocht je toch het centrum in willen, dan brengt de nieuwe Noord-Zuidlijn je daar binnen 8 minuten. Of neem je fiets mee op de gratis pont!

Van 1974 tot 2017 diende brugwachtershuisje Meeuwenpleinbrug als werkplek voor vele Amsterdamse brugwachters. Sinds 2017, het jaar waarin de brugbediening werd gecentraliseerd, is het iconische gebouwtje één van de 28 hotelkamers van SWEETS hotel. Net als bij de andere brugwachtershuisjes is het interieur van Meeuwenpleinbrug geïnspireerd op de originele bouwstijl.

Dankzij de pas geopende Noord-Zuidlijn en de gratis pontjes over het IJ is het sneller en makkelijker dan ooit om van Amsterdam Centraal naar Meeuwenpleinbrug (en terug) te reizen. Metrostation ‘Noorderpark’ ligt op 1 minuut loopafstand van het brugwachtershuisje en de rit naar het centraal station duurt slechts twee minuten.

Brugwachtershuisje Meeuwenpleinbrug ligt in Amsterdam Noord, een stadsdeel dat enorm populair is geworden vanwege de vele vernieuwende concepten die hier de ruimte krijgen. Neem een picknickkleedje mee naar het Noorderpark of geniet van een versgetapt biertje bij eco-hub en restaurant De Ceuvel – één van de meest innovatieve broeiplaatsen van Amsterdam. Kijk voor meer lokale tips in onze zelf samengestelde Neighbourhood Guide op de tablet in de accommodatie!

CHECK-IN Vanwege de 28 door Amsterdam verspreide locaties werkt SWEETS hotel met een self- servicesysteem: met behulp van een eenvoudige app open je de deur van je hotelsuite met je eigen smartphone. SWEETS hotel is 24/7 bereikbaar voor assistentie.

FACILITEITEN
• Gratis WiFi
• Espressomachine en waterkoker, koffie en thee.
• Handdoeken, badjassen en slippers
• Shampoo, douchegel en zeep
• Oordoppen
• Bluetooth speaker
• Suitepad (elektronische tablet)

De Suitepad bevat:
• WiFi-naam en -wachtwoord
• Instructies voor aanwezige apparaten (koffiemachine, Bluetooth speaker)
• Neighbourhood Guide met tips voor cafés, restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving, samengesteld door het team van SWEETS hotel.
• Digitale kranten & tijdschriften
• Netflix (inloggen met eigen account)

BELANGRIJK
De brug is volledig operationeel en wordt zeer waarschijnlijk gebruikt tijdens het verblijf. Het is een unieke ervaring om te zwaaien naar passerende schippers, maar wees alert – met name wanneer je het brugwachtershuisje verlaat.

Parkeer fietsen in de daarvoor bestemde fietsenrekken – nooit op of vlak naast de brug.
Vanwege veiligheidseisen is de minimumleeftijd voor een verblijf bij SWEETS hotel 21 jaar.
Tweede extra afbeelding van Bijzonder overnachten Sweets Hotel - Meeuwenpleinbrug in Amsterdam
Derde extra afbeelding van Bijzonder overnachten Sweets Hotel - Meeuwenpleinbrug in Amsterdam

Eigenschappen

Draadloos internetDraadloos internet

Contactgegevens en locatie

Johan van Hasseltweg 150
1021 BZ  Amsterdam
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl