header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

De Kruidhof hortus van Fryslân - Buitenpost

 
Tuinen, KunsttuinenTuinen, Kunsttuinen

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost Eerste extra afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost, liggend aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden, is de enige hortus van Fryslân en herbergt de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. In de zeventien verschillende thematuinen kunt u uw hart ophalen, want alle zintuigen komen aan bod. Zo vindt u onder meer een Varenhof, een Muziektuin, een Kloostertuin en een Fruithof met meer dan 150 soorten bijzondere appel- en perenrassen.
Loop ook eens de bijenroute door de 17 thematuinen die je leidt langs planten en kruiden die heel geschikt zijn om je eigen tuin bij-vriendelijk aan te leggen. Ook een bijenstal met verschillende bijenkasten, levensgrote insectenhotels en een bio diverse beplanting maken dat de botanische tuin een paradijs voor bijen en andere insecten is.

VerkooptuinIn onze uitgebreide Verkooptuin hebben we een groot aanbod aan kruiden, fruitbomen, groenteplanten, heesters en andere bijzondere vaste planten. Wij voorzien u graag van advies.

BezoekerscentrumIn ons bezoekerscentrum vindt u veel informatie over de tuinen, maar ook over het Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden waaraan de hortus grenst. Daarnaast is onze museumwinkel gevuld met producten uit de regio, bieden we alles rondom tuinieren aan, hebben we een mooi assortiment verzorgingsproducten en zijn er prachtige tuin accessoires te koop.

TuincaféIn het Tuincafé of op het terras, met uitzicht op de tuin, is het heerlijk toeven. Hier kun je genieten van huisgemaakte en biologische producten. Natuurlijk wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de producten uit de tuinen.
Ook voor een familiefeest, een bruiloft of een personeelsuitje is de locatie uitermate geschikt.
Zowel de Verkooptuin, het bezoekerscentrum als het Tuincafé zijn gratis te bezoeken.

Natuurlijke SpeeltuinKinderen kunnen heerlijk spelen in de natuurlijke speeltuin met veel zand en water. Ook voor hen is het leuk om de tuinen te verkennen. Dit kan bijvoorbeeld met kinderroutes zoals het Trollenpad, het Ontdekpad en de Nuttige Plantenroute.


Met het toegangsbewijs voor De Kruidhof kunt u ook het IJstijdenmuseum bezoeken. Hier vindt u op een beeldende manier informatie over de laatste IJstijd in Nederland.
In het seizoen worden verschillende markten en workshops georganiseerd.
Uitgebreide informatie vindt u op www.dekruidhof.nl
De Kruidhof en het IJstijdenmuseum zijn geopend van 5 april t/m 16 oktober 2021.
Tweede extra afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost
Derde extra afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost

Eigenschappen

KindvriendelijkKindvriendelijk
RustigRustig
RolstoelvriendelijkRolstoelvriendelijk
Groepen toegestaanGroepen toegestaan
Geschikt voor feestenGeschikt voor feesten
GoedkoopGoedkoop
Gratis parkerenGratis parkeren
Huisdieren toegestaanHuisdieren toegestaan

Contactgegevens en locatie

Schoolstraat 29b
9285 NE  Buitenpost
Telefoon:   0511-541253
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl