header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Museum De Wieger - Deurne

 
Museum, Galerie, TentoonstellingMuseum, Galerie, Tentoonstelling

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum De Wieger in Deurne Eerste extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum De Wieger in Deurne De Wieger bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is ontstaan als Museum De Wieger met exposities en tentoonstellingen beeldende kunst met het accent op de eerste helft van de twintigste eeuw. Al lange tijd heeft De Wieger een sterk educatief programma voor scholieren en sinds enkele jaren ook een groeiend programma met podium activiteiten.

De Wieger is oorspronkelijk de woning met praktijkruimte en atelier van de bekende schilder/arts Hendrik Wiegersma. Het was ook jarenlang een trefpunt van een grote groep internationaal bekende schrijvers en kunstenaars. De plek is ook bekend van het lied “Het Dorp” van Wim Sonneveld op een tekst van Friso Wiegersma, waarin hij het “Tuinpad van mijn vader” beschrijft.

Tentoonstellingen/Expositie

Op de bovenverdieping heeft De Wieger jaarlijks drie grote tentoonstellingen (jan-mei/mei-sept/sept-jan) met telkens een ander thema en van wisselende kunstenaars. Elke tentoonstelling blijft ruim drie maanden hangen en wordt dan vervangen door een nieuwe.
Zie voor dit programma www.dewieger.nl

Op de benedenverdieping is een doorlopende expositie te zien over het leven en werk van Hendrik Wiegersma in steeds wisselende thema’s. Er zijn in totaal ruim 20 thema’s ontwikkeld, waarvan er steeds 5 wisselend te zien zijn verdeeld over de drie genoemde perioden van het jaar. In het Groot en Klein Atelier aan de achterzijde worden verschillende kleine exposities getoond van lokale kunstenaars, jong talent, examenwerkstukken en cultuurhistorische onderwerpen van regionale betekenis.

Activiteiten

De Wieger is verder een vaak gekozen plek om te trouwen en steeds vaker is De Wieger gastheer van aansprekende culturele activiteiten, zoals Nacht van het Witte Doek, boekpresentaties, cursussen en theater/muziek.

Groepsrondleidingen

Op speciaal verzoek zijn er groepsrondleidingen mogelijk met gids.
Om een rondleiding te boeken of voor meer informatie over gebruik van De Wieger voor uw activiteit kunt u contact opnemen met Rieny van de Mortel via 0493 – 322 930 of via het contactformulier op www.dewieger.nl .
Tweede extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum De Wieger in Deurne
Derde extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum De Wieger in Deurne

Eigenschappen

Geschikt bij slecht weerGeschikt bij slecht weer
RustigRustig
RolstoelvriendelijkRolstoelvriendelijk
Groepen toegestaanGroepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Oude Liesselseweg 29
5751 WN  Deurne
Telefoon:   0493–322930
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl