header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Museum Elburg - Elburg

 
Museum, Galerie, TentoonstellingMuseum, Galerie, Tentoonstelling

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum Elburg  in Elburg Eerste extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum Elburg  in Elburg Een van de markantste gebouwen van de vestingstad Elburg is het 15e eeuwse Agnietenconvent. In deze laat-gotische panden is nu Museum Elburg en het VVV agentschap gevestigd. Het museum gebruikt verhalen en historische gebeurtenissen, gebouwen en personages om de bijzonderheden van de stad te duiden. In zes thema’s neemt het museum u mee door de geschiedenis van Hanzestad Elburg. Als u hierna de stad in gaat bekijkt u Elburg heel anders. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende (kunst)historische onderwerpen.

U kunt de voormalige kloosterpanden bezoeken, inclusief de bijzondere, middeleeuwse dubbelkapel. Vanaf de kloostertuin heeft u een prachtig uitzicht op het klooster. De Vischpoort, kazematten en het muurhuisje behoren eveneens tot het museum. Van het oude stadje Elburg is nog veel bewaard gebleven. Veel van de straten en steegjes ademen nog de sfeer van de middeleeuwen. De Vischpoort, kazematten en muurhuisje behoren eveneens tot het museum. Wilt u alles te weten komen over de geschiedenis en monumenten van Elburg? Dan nodigen wij u uit een stadswandeling door Elburg te maken. Dit kan onder leiding van een gids (ook Duits- en Engelstalig) of aan de hand van een prachtige brochure waarmee u op eigen houtje Elburg kunt ontdekken.

Stadswandeling onder leiding van een gids

In Elburg heeft u de mogelijkheid om met uw groep een wandeling door historisch Elburg te maken onder leiding van een gids. Deze gids voert u door middeleeuws Elburg met zijn rechthoekig stratenplan en vertelt u onderweg het één en ander over de geschiedenis van de vesting en over de monumenten die u tijdens de anderhalf uur durende wandeling tegen komt.
De kosten zijn € 4,50 per persoon met eenmalig € 9,00 reservering- en administratiekosten. Voor dit groepsarrangement betaalt u voor minimaal 10 personen.

Bent u niet met een groep, maar wilt u wel graag een stadswandeling onder leiding van een gids meemaken? Dat kan. Iedere zaterdag start er om 13.30 uur vanaf Museum Elburg een stadswandeling onder leiding van een gids. U moet zich altijd hiervoor aanmelden.
Dit kan tot 13.00 uur. De wandeling gaat alleen door bij een deelname van minimaal 4 personen! De kosten hiervoor bedragen € 4,50 per persoon.

Havenwandeling met bezoek aan de Visafslag en de Botterwerf

Wilt u meer over de visserijgeschiedenis van Elburg te weten komen? Dat kan! Maak een prachtige wandeling door het havengebied onder leiding van een deskundige gids en bezoek tevens de Visafslag en Botterwerf ‘de Hellege’.
Dit arrangement duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten voor dit groepsarrangement zijn € 6,50 per persoon met eenmalig € 9,00 aan reservering- en administratie-kosten.
Voor dit groepsarrangement betaalt u voor minimaal 10 personen.

Groepsarrangement Museum Elburg

Museum Elburg beschikt over een groep professionele gidsen die u graag rondleiden door het voormalige Agnietenklooster en de historische stad. U kunt de Vischpoort, de kazematten, de kerktoren en het oude muurhuisje tijdens een gezellige en informatieve stads- en museumwandeling bezoeken.
U kunt in Museum Elburg/VVV agentschap Elburg ook terecht voor souvenirs, VVV cadeaukaarten, VVV dinercheque, fiets- en wandelkaarten en overige aan Elburg gerelateerde producten.
Voor meer informatie en/of reservering kunt u terecht bij: www.vvvelburg.nl / info@museumelburg.nl
Tweede extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum Elburg  in Elburg
Derde extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Museum Elburg  in Elburg

Eigenschappen

Geschikt bij slecht weerGeschikt bij slecht weer
RustigRustig
Groepen toegestaanGroepen toegestaan

Eropuit In Eigen Land prijs 2018-2019

Vindt u dit de leukste of beste activiteit? Stem dan nu op deze activiteit en maak kans op leuke prijzen.
Wie weet krijgt deze activiteit dankzij u de Eropuit In Eigen Land prijs 2018-2019!


Contactgegevens en locatie

Jufferenstraat 6
8081 CR  Elburg
Telefoon:   0525-681341
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl