header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Siertuin Den Overkaent - Gilze

 
Tuinen, KunsttuinenTuinen, Kunsttuinen

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen Siertuin Den Overkaent in Gilze Eerste extra afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen Siertuin Den Overkaent in Gilze In 1970 begon Henk Goeijers te werken als boekhouder bij een vaste plantenkwekerij in Gilze en na een jaar of tien ging hij daar verder als inkoper/verkoper/manager, daardoor kreeg hij steeds meer interesse in de plantenwereld, zoveel dat hij in 1995, aan de westkant van Gilze een maïsveld kocht, om daar planten uit te zetten zodat hij die beter leerde kennen. In de loop van de jaren is dat veld uitgegroeid naar een prachtig parkje van 8.000 m2, met heel veel verschillende soorten planten. Maar het zijn niet alleen de planten die de charme van deze tuin weergeven, om zo even te noemen; verschillende vijvers, watervallen, een beek van 130 meter, uitkijktoren, prachtige Engelse pergola, fontein, verschillende zitjes waar u lekker kunt genieten van al dat moois. Tevens is er in 2014 een prachtig tuinpaviljoen gebouwd, waar genoten kan worden van een lekker bakkie, tenminste als Henk in de tuin is, wat natuurlijk meestal wel het geval is.

In 2012 werd een prijs uitgeschreven voor de mooiste particuliere tuin van de Benelux en den Overkaent behaalde in deze verkiezing de tweede prijs.

In 2016 was er ook een tweede prijs van de Buitenleven Bokaal(tuinmagazin). Het is mogelijk om in het tuinpaviljoen bijeenkomsten/vergaderingen/workshops(tot ongeveer 30/40 personen) te houden.

Wat dacht u van een familiereünie of een kinderfeestje, lekker met je eigen kluppie, binnen of buiten natuurlijk in een tuin van 8.000 m2, das echt genieten hoor.

Scholen kunnen ook hier terecht, Henk verteld de kinderen dan een hele hoop over bomen, heesters en vaste planten. Een of twee dagdelen, wat u wilt. Gaat ook gepaard met een leerzaam educatief leuk spel. Eventueel nog aan te vullen met een bezoek aan de nabij gelegen bijenstal waar men een prachtig verhaal heeft over de noodzaak van de bijen en de bijbehorende wetenswaardigheden. In augustus van elk jaar het muziekevenement; Sixties in the Garden. Enkele bands brengen dan muziek uit de jaren 50 en 60 ten gehore, dat is écht genieten man.

Wat dacht u van een bridgetoernooi in de openlucht, ook dat is hier mogelijk. Trouwen in de openlucht, wie wil dat niet. En hier aan den Overkaent kunt je er echt je eigen draai aangeven, wie wil dat niet.

Overdag bent u dus altijd van harte welkom en wilt u met meerder mensen tegelijk komen is het beter om vooraf even een afspraak te maken. Henk geeft op verzoek graag een rondleiding voor groepen. De toegangsprijs is € 3.- pp, te voldoen in de brievenbus die aan de poort hangt. Elke dag van jaar geopend.
Tweede extra afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen Siertuin Den Overkaent in Gilze
Derde extra afbeelding van Tuinen, Kunsttuinen Siertuin Den Overkaent in Gilze

Eigenschappen

RustigRustig
Groepen toegestaanGroepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Strijp 31
5126 WS  Gilze
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl