header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

De SeedyksterToer - Marrum

 
GroepsactiviteitenGroepsactiviteiten

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Groepsactiviteiten De SeedyksterToer in Marrum Eerste extra afbeelding van Groepsactiviteiten De SeedyksterToer in Marrum Natuureducatief recreatiecentrum annex slechtweer- accommodatie De SeedyksterToer biedt jong en oud de gelegenheid om Noordwest - Fryslân Buitendijks te beleven. Inmiddels behoort dit gebied tot de wereldgoed erflijst van Unesco.
Dit prachtige stuk natuur maakt deel uit van het Friese Wad, dat de noordelijke begrenzing van Nederland vormt. En voor bijna 90 % in eigendom is van de natuurorganisatie It Fryske Gea. Hier vindt men nog echte rust, hier is uitwaaien beslist uitwaaien en hebben wind en water vrij spel.
Wij zijn het hele jaar geopend!

Middag tocht van Wad naar Gewas

Een Natuurexcursietocht met de panoramawagen van de SeedyksterToer, inclusief koffie / thee en wadden delicatesse! (wc in de wagen aanwezig)
Om de eeuwige strijd tegen de zee en de ontwikkeling van de landbouw in dit gebied te laten zien. De tocht begint bij de Seedykstertoer op het terrein [gratis parkeren] Zeedijk 8, 9073 TN Marrum.
Volgend naar de monument van de dijkverhoging. Met het verhaal over dijk aanleg in Fryslân, daarna verhaal over Paardenredding met filmbeelden over de redding door 6 dames en vervolgens naar Gemaal zoet en zout van Wetterskip Fryslan. Onderweg boven op de zeedijk koffie + waddenhap naar de kwelders.
Dan naar de kust: de omslag in de 70-er jaren van de vorige eeuw van landaanwinning naar natuur in het Waddengebied is met deze tocht te zien en te beleven. Het unieke van deze tocht is dat je nu in een gebied van Het Fryske Gea komt, Het Noorderleegh, dat normaal afgesloten is voor publiek. Er is een erkende gids aanwezig en die verteld de ontwikkeling en verandering van de streek.
Vervolgens langs een mooie route door het gebied naar de Oudebildtdijk. Hier staan op het gewassenvelden alle in deze streek verbouwde gewassen, waarbij ook de veranderingen in de tijd en het klimaat zichtbaar zijn. Er is een rondleiding van + ½ uur.
Dan door het Bildtse landschap, langs bildtdijken terug naar de Seedykstertoer
Mogelijkheid warm te eten / Barbecue [is niet inclusief prijs]
Start toer: 13.30 uur duurt tot 17.45 uur
Aan te melden voor groepen minimaal 14 personen. Maximaal 40 personen prijzen zijn per persoon €24,50 – kinderen tot 14 jaar €21,00
DATA van deze tocht zijn: 11 juni - 4 juli - 25 juli - 8 augustus - 22 augustus - 12 september.
De Seedykstertoer 0622510117 te Marrum/ boek tijdig!!
Tweede extra afbeelding van Groepsactiviteiten De SeedyksterToer in Marrum
Derde extra afbeelding van Groepsactiviteiten De SeedyksterToer in Marrum

Eigenschappen

KindvriendelijkKindvriendelijk
Geschikt bij slecht weerGeschikt bij slecht weer
RustigRustig
Groepen toegestaanGroepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Zeedijk 8
9073 TN  Marrum
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl