header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Recreatiecentrum de Kluft - Ossenzijl

 
TrekkershutTrekkershut

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Trekkershut Recreatiecentrum de Kluft in Ossenzijl Eerste extra afbeelding van Trekkershut Recreatiecentrum de Kluft in Ossenzijl Recreatiecentrum de Kluft is gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, een unieke locatie om te verblijven. Met een oppervlakte van ca. 15 hectare zijn er prachtige kampeerplaatsen voor zowel vaste als toeristische gasten, een jachthaven, hotel-restaurant, verhuur van Weerribbenlodges, verhuur van trekkershutten, een groepsaccommodatie en fietsen / boten om het natuurgebied op een ontspannende of actieve manier te verkennen.

Trekkershutten

Op ons recreatiecentrum zijn 7 trekkershutten aanwezig, aangesloten bij Stichting Trekkershutten Nederland. Ze bieden een overnachtingplaats voor maximaal 4 personen per hut. De hutten zijn aan het water gelegen, u kunt zo vanuit uw hut zwemmen, vissen en kanoën.

Veenhuisjes

In 2016 is het eerste Veenhuisje gebouwd en april 2017 is er een tweede Veenhuisje naast gerealiseerd. De Veenhuisjes zijn wat luxer van aard dan de trekkershutten. Er is slaapplaats voor vier personen, een compleet ingericht keukenblok en een aparte ruimte met toilet, wastafel en douche. De twee Veenhuisjes zijn op de kop van het eiland gelegen, waardoor u een adembenemend uitzicht over het water heeft.

Camping

Op het terrein zijn zo’n 300 kampeerplaatsen voor zowel vaste als toeristische gasten. Vrijwel de meeste plaatsen hebben vrij zicht op het water en stroomaansluiting. Tevens is er een trekkersveld speciaal voor tenten, ook prachtig aan het water gelegen.

Groepsaccommodatie

Direct aan het water gelegen onze mooie, ruim opgezette groepsaccommodatie met compleet ingerichte keuken. Met 7 slaapkamers is deze ingericht voor 40 personen. De groepsaccommodatie is gedurende het hele jaar te reserveren.

Hotel

Midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden en overnachtinggelegenheid voor vele wandel- en fietsroutes, vindt u ons hotel-restaurant. Wij beschikken over 8 hotelkamers met douche, toilet en een kleurentelevisie. Ook leuke arrangementen!

Bijzonder overnachten

Op het recreatiecentrum staan 10 Weerribbenlodges, 5 vierpersoons en 5 zespersoons. Een Weerribbenlodge is een soort luxe kampeerbungalow met een groot terras direct aan het water. De lodges zijn compleet gemeubileerd, ingerichte keuken met koffiezetapparaat, koelkast en vaatwasser. Verder is er een televisie en elke lodge beschikt over een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet.

Restaurant

Wanneer u de Weerribben-Wieden verkent tijdens een dagje fietsen, varen of wandelen is ons restaurant zeer geschikt als onderbreking. De koffie staat altijd voor u klaar. Wij bieden u diverse lunchmogelijkheden, in buffetvorm of à la carte en iedere avond kunt u à la carte dineren. Diner in buffetvorm of bijvoorbeeld een barbecue is natuurlijk ook mogelijk. Complete dagarrangementen voor u en uw gezin of collega’s verzorgen wij graag! Het restaurant is vanaf 1 april tot eind oktober dagelijks geopend. In de winter voor groepen op aanvraag.

Watersport

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een watergebied bij uitstek. Te water is een van de mooiste manieren om het gebied te beleven. Zo ontdekt u de Weeribben met typische bruggetjes en verveninghuisjes en waan u terug in de wereld van de vroegere turfstekers. Bij ons bent u aan het goede adres voor de verhuur van kano’s, fluisterboten en een sloep. Tevens bieden wij u leuke dagarrangementen!

Fietsroute

Te fiets dit gebied verkennen is ook absoluut de moeite waard. U kunt bij ons terecht voor fietshuur en fietskaarten, waarop wij u graag de mooiste plekjes aanwijzen. Dagarrangement al mogelijk vanaf 2 personen.

Eigenschappen

KindvriendelijkKindvriendelijk
RustigRustig
Viswater dichtbijViswater dichtbij

Contactgegevens en locatie

Hoogeweg 26
8376 EM  Ossenzijl
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl