header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Belevingspark CactusOase - Ruurlo

 
Attractie, PretparkAttractie, Pretpark

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Attractie, Pretpark Belevingspark CactusOase in Ruurlo Eerste extra afbeelding van Attractie, Pretpark Belevingspark CactusOase in Ruurlo Bij het Belevingspark CactusOase stappen bezoekers de wondere wereld van de cactussen binnen.
Duizenden bijzondere en kleurrijke cactussen staan hier langs de paden opgesteld.
In een 6000 m2 grote overdekte kas kan jong en oud genieten van de prachtige vogeltuin, 400 m2 modelspoorbaan Desert Expres met Thomas de Trein, Indian Art Gallery met kunstwerken van Jeroen Vogtschmidt en de prachtige planten die soms de meest bizarre namen dragen, zoals de Hottentottenbilletjes en de Vishaakcactus.
De Cactuspiramide met een hoogte van circa vier meter en een breedte van ongeveer zeven meter, is een echte blikvanger. Buiten kan men op het terras genieten van de visvijver en Shetland Ponys. Overal door het Belevingspark CactusOase staan zitjes opgesteld waar het publiek kan genieten van een sfeer van rust en zingende vogels.

Historie en populariteit

Het Belevingspark CactusOase wordt gerund door de familie van der Meer. De heer Bert van der Meer leerde al vroeg, als tuinderszoon, de kleine kneepjes van het vak. Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Zijn vrouw Anny beschikt over een rijke fantasie en heeft van haar hobby cactussen haar werk gemaakt. Samen vormen zij de perfecte combinatie voor het park.
Dat vinden de bezoekers die er komen ook, want menigeen komt graag nog eens terug naar het CactusOase. Niet alleen voor de bijzondere cactussen en andere plantensoorten, maar eveneens voor de hartelijke en spontane sfeer.

Locatie

Belevingspark CactusOase is gelegen in Ruurlo, een plaatsje in de gemeente Berkelland, provincie Gelderland. Het park is het gehele jaar open, alleen in de maanden november tot en met februari dienen bezoekers in het weekend voor een afspraak te bellen.
De kas is prima met eigen vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Bij Belevingspark CactusOase proeven bezoekers werkelijk waar het Wilde Westen. De paden worden gesierd met de meest unieke cactussoorten. In de imposante Cactus Piramide bevindt zich een grafkamer en poppenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de prachtige collectie sierpoppen in authentieke klederdracht. De Indian Art Gallery geeft een kijkje in de Canadese en Noord-Amerikaanse indianen en een speciale modeltrein rijdt door een Mexicaans landschap. Het park beschikt tevens over een winkel waar streekproducten, leuke hebbedingetjes, cadeautjes en natuurlijk cactussen gekocht kunnen worden.

Regelmatig zijn er diverse exposities te zien in het belevingspark en daarnaast zijn er verschillende arrangementen samengesteld waar bezoekers uit kunnen kiezen.
Ook kinderen kunnen zich hier opperbest vermaken. Zij kunnen een speurtocht volgen door de wondere wereld van Anny Cactus, een potje in indianenkleuren verven en hun kinderfeestje hier vieren.
Ook is Belevingspark CactusOase een uitstekende locatie voor het vieren van vrijgezellenfeesten of andere feestelijkheden.

Openingstijden

Van 1 december tot 1 februari is de CactusOase gesloten
Vanaf 1 februari zijn wij weer 7 dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00

Tarieven

Volwassenen: €8,00 p.p.
Kinderen 4 t/m 12: €6,00 p.p.
Peuters 0 t/m 3: Gratis (€0,00) p.p.
Arrangement : €12,50 p.p.
Familieprogramma:€12,50 p.p.
Groepen met meer als 20 pers. op afspraak.

Grote groepen vanaf 20 personen en bussen kunnen informatie opvragen bij de CactusOase
Wilt u meer informatie? Bel of mail de CactusOase!

Voor jong en oud hebben we veel leuke activiteiten, kijk hiervoor in onze evenementen-agenda 2018: www.cactusoase.nl/agenda/

Zie ook Eropuit In Eigen Land op bezoek bij...
Tweede extra afbeelding van Attractie, Pretpark Belevingspark CactusOase in Ruurlo
Derde extra afbeelding van Attractie, Pretpark Belevingspark CactusOase in Ruurlo

Eigenschappen

KindvriendelijkKindvriendelijk
Geschikt bij slecht weerGeschikt bij slecht weer
RustigRustig
RolstoelvriendelijkRolstoelvriendelijk
Groepen toegestaanGroepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Jongermanssteeg 6
7261 KA  Ruurlo
Telefoon:   0573-451817
Mobiel:   06-30802234
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl