header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

Nederlands Steendrukmuseum - Valkenswaard

 
Museum, Galerie, TentoonstellingMuseum, Galerie, Tentoonstelling

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard Eerste extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard Ontdek het Nederlands Steendrukmuseum Altijd al willen weten hoe reclameposters en boekillustraties vroeger werden gemaakt? Of nieuwsgierig hoe de lithografie nu eigenlijk werkt? Kom dan naar het Nederlands Steendrukmuseum en ontdek het ontstaan en de ontwikkeling van onze beeldcultuur. Door de ontdekking van de steendruktechniek in 1798 werd het mogelijk om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Een ware revolutie in de drukkunst! En een ontdekking die nog steeds springlevend is: de offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder deze uitvinding niet gekomen.

Het museum houdt dit bijzondere ambacht levend, toont de techniek én heeft een schat aan kunstlitho’s vanuit de vaste collectie en in wisselexposities. Doe samen met je kinderen een speurtocht of kijk hoe de drukker een echte litho drukt.

Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau

Van 2 juni t/m 27 september 2020 pakt het museum uit met de bijzondere expositie Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau. Ruim een eeuw geleden veranderde Alphonse Mucha de kunst voorgoed. Rond 1900 lanceert hij zijn eigen stijl in Parijs. Met zijn innovatieve litho uit 1894 voor Sarah Bernardt wordt Mucha direct beroemd. Zijn werken met sierlijke lijnen, weelderige motieven en sensuele vrouwen groeien uit tot iconen van die tijd. Le Style Mucha wordt synoniem voor de Franse Art Nouveau en vooral de Mucha-vrouw, femme fleur of femme fatale, wordt een begrip. Daarnaast schreef en illustreerde Mucha boeken. Een dwarsdoorsnede van zijn spraakmakende, lithografische werk is deze zomer te zien in het Nederlands Steendrukmuseum. De expositie is een enorm succes. Om verzekerd te zijn van een plekje wordt geadviseerd vooraf te reserveren. Dat kan eenvoudig via de website van het museum.

Tip! Beleef zijn prachtige werken met de Mucha audiotour van izi.TRAVEL. Download de app vooraf thuis en luister naar de mooie verhalen via je eigen smartphone. Of neem deel aan een van de andere activiteiten. Bekijk het gehele programma op de website van het museum. #ontdekmucha

Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8c in Valkenswaard. Tickets, programma en meer info: www.steendrukmuseum.nl.
Tweede extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard
Derde extra afbeelding van Museum, Galerie, Tentoonstelling Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard

Eigenschappen

KindvriendelijkKindvriendelijk
Geschikt bij slecht weerGeschikt bij slecht weer
RustigRustig
Groepen toegestaanGroepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Oranje Nassaustraat 8c
5554 AG  Valkenswaard
Telefoon:   040-2049841
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl