header image
Kies een provincie
Kies een streek
Kies een plaats
Hoe wilt u slapen?
Wat wilt u doen?
Wat wilt u eten?


Zoek direct
Eropuit in Eigen Land Facebook
Mijn Eropuit in Eigen Land
Gebruikersnaam

Wachtwoord
Wachtwoord onthoudenKlik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.
Heeft u nog geen account?
Klik hier om er een te maken

Niet wat u zoek? Bekijk de alternatievenNiet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Gebruik de knop hierboven om een lijst met alternatieven te bekijken of gebruik de onderstaande knoppen om door deze lijst met alternatieven te bladeren.

starstarstar Hotel Restaurant Bitter en Zoet - Veenhuizen

 
HotelHotel

Beschrijving

Vergrote afbeelding van Hotel Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen Eerste extra afbeelding van Hotel Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen Hotel Restaurant Bitter en Zoet. Een bijzonder hotel in historisch Veenhuizen, middenin het Noorderland.
Ervaar de historische sfeer met het comfort van de moderne tijd.

Hotel

De voormalige dienstwoningen ‘Toewijding’, ‘Bitter en Zoet’ en ‘Plichtgevoel’ omvatten 15 bijzondere hotelkamers. De indeling van de oorspronkelijke kamers is intact gebleven en zorgt voor een vriendelijk, huiselijk gevoel.
Iedere woning heeft een eigen kleurstelling en een uniek behang, gebaseerd op oud behang uit de panden. Overal komt u getuigen tegen van het oorspronkelijke gebruik van de gebouwen, een terrazzo aanrechtje in de badkamer, een oude voordeur naast uw kamerdeur, kamers met en suite deuren, een schouw.
Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de (moes)tuin en de majestueuze beukenlaan.
Bitter en Zoet beschikt ook over 6 ruime familiekamers/appartementen. Deze zijn ondergebracht in het voormalige hospitaal van Veenhuizen ‘Vertrouw op God’.

Restaurant

Het doel van Bitter en Zoet is u als gast te laten genieten van eerlijk eten en drinken. Voor elk gezelschap, tijdstip of speciale wensen proberen zij met veel passie prachtige gerechten voor u klaar te maken.
Chef-kok Rik Dortmond staat garant voor uitstekend eten, bereid met duurzame, regionale, seizoensgebonden en meest biologische ingrediënten.
“Koken is een passie, een kunst, maar vooral een ambacht dat met zorg, aandacht en plezier ten uitvoer wordt gebracht”.

De Kolonie Veenhuizen was vroeger in hoge mate zelfvoorzienend. Iedere woning had een eigen moestuin, op het land werden de benodigdheden voor en door de verpleegden geteeld.
De geneesheer-directeur had een kruidentuin met allerlei geneeskrachtige planten, tegenover het huis “Toewijding”, op de plek waar nu de parkeerplaats is.
Vanuit het idee van zelfvoorzienend zijn en in lijn met de duurzame bedrijfsvoering, heeft Bitter en Zoet een eigen moestuin en boomgaard.
In de boomgaard staan 14 fruitbomen. Oude rassen appels, peren, pruimen, kweepeer, mispel en een walnotenboom.
De moestuin voorziet de keuken van verse groentes en kruiden en dient als leidraad en inspiratie voor het samenstellen van de menu’s.
Chef-kok Rik zoekt hiervoor bijzondere rassen uit en kweekt de groentes op biologische wijze, zonder kunstmest en gifstoffen.

Omgeving

Veenhuizen, een dorp in Drenthe met een rijke historie, dat in niets lijkt op andere dorpen.
Een voormalige dwangkolonie van de Maatschappij van Weldadigheid waar meer dan honderd Rijksmonumenten getuigen van een uniek verleden.
Rechte lanen en statige panden, musea, ateliers – zonder uitzondering gevestigd in historische gebouwen. Daaromheen uitgestrekte natuurgebieden, van hoogveengebied Fochteloërveen tot beekdal De Slokkert. Veenhuizen maakt onderdeel uit van de regio Kop van Drenthe, daarnaast zijn Groningen en Friesland vlakbij.
Tweede extra afbeelding van Hotel Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen
Derde extra afbeelding van Hotel Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen

Eigenschappen

Capaciteit: maximaal 50 personen
KindvriendelijkKindvriendelijk
RustigRustig
RolstoelvriendelijkRolstoelvriendelijk
Groepen toegestaanGroepen toegestaan
Gratis parkerenGratis parkeren
Huisdieren toegestaanHuisdieren toegestaan
Draadloos internetDraadloos internet
SaunaSauna
Bos dichtbijBos dichtbij
Viswater dichtbijViswater dichtbij

Contactgegevens en locatie

Hospitaallaan 16
9341 AH  Veenhuizen
Telefoon:   0592-385002
https://www.facebook.com/EropuitInEigenLand
https://twitter.com/eropuitinnl